Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ

clip_image002clip_image004clip_image006clip_image010clip_image008clip_image012clip_image002[4]clip_image014clip_image016


ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ
Υλικά:
                                                                
 • φρούτα κάθε λογής, ώριμα
 • 100 gr άψητα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
 • 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
 • χυμός 1 πορτοκαλιού
 • 1-2 κουταλιές ζάχαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
                                       
1.  Πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα (περίπου 3-6 είδη φρούτων, π.χ. ροδάκινα, μήλα, βερύκοκα, αχλάδια, κεράσια, πεπόνι), τα ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα κουκούτσια, τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια, όσο ένα νύχι, και τα ρίχνουμε σε ένα γυάλινο μπωλ (Για να μη μαυρίσουν τα φρούτα μέχρι να τα τεμαχίσουμε, μπορούμε να τα βάλουμε σε λεκάνη με νερό, όπου έχουμε στύψει ένα λεμόνι.).

2.  Ξεφλουδίζουμε ─ ζεματώντας τα ─ τα αμύγδαλα και τα ρίχνουμε στο μπωλ, χωρισμένα στα δύο (Μπορούμε να αγοράσουμε ξεφλουδισμένα αμύγδαλα).

3.  Στύβουμε 1 μεγάλο πορτοκάλι και ρίχνουμε το χυμό του στη φρουτοσαλάτα, για να πάρει άρωμα. Επίσης, ρίχνουμε 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ ή περισσότερο, αν αντέχουμε και μας αρέσει το ποτό. Αν θέλουμε να είναι πιο γλυκιά η φρουτοσαλάτα, ρίχνουμε 1-2 κουταλιές σούπας ζάχαρη και ανακατεύουμε, για να λιώσει. Αντί για ζάχαρη, μπορούμε να ρίξουμε στη φρουτοσαλάτα κομμάτια από γλυκό κουταλιού (π.χ. βύσσινα) ή αποξηραμένα φρούτα ή σιρόπι που μας έχει περισσέψει από γλυκό, αρκεί βέβαια να ταιριάζουν οι γεύσεις.  

4.  Σκεπάζουμε το μπωλ με το καπάκι του ή με διάφανη μεμβράνη και μετά βάζουμε τη φρουτοσαλάτα στο ψυγείο, όπου την αφήνουμε 1-2 ώρες, για να ανακατευτούν οι χυμοί και τα αρώματα των φρούτων και των άλλων υλικών.
 
5. Σερβίρουμε τη φρουτοσαλάτα σε μικρά μπωλ και τη συνοδεύουμε με παγωτό καϊμάκι.

Καλή Όρεξη! 

ΣημείωσηΗ φρουτοσαλάτα διατηρείται δυο-τρεις ημέρες στο ψυγείο. Κρατάμε το μπωλ πάντα σκεπασμένο. 
Μ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου