Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΜΙΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΑΠΟΨΗ - ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΠΛΑΛΑ


Μια αισιόδοξη άποψη

της Χρυσούλα Πλάλα

     Όντας σε προχωρημένη ηλικία και ευλαβής αναγνώστρια των ευαγγελίων και των επιστολών που μας άφησαν οι αγαπημένοι Του μαθητές, τολμώ, με αφορμή την επιστολή του Αποστόλου Παύλου «Προς Θεσσαλονικείς Β΄» (κεφ. Β΄, «Περί αντιχρίστου και τι θα προηγηθεί της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου»), τα εξής:
     Θέλω να πω, από το βήμα του ελάχιστου ανθρώπου, ο καθένας στη μικρά ζωή του να ζει τη χαρά και τους λόγους του Κυρίου μας, να μην τρομοκρατείται από καμία έλευση.
     Τι περισσότερο μπορεί να δούμε απ’ το φαύλο της εξουσίας, το ξηρό της τεχνοκρατίας, ένα έρπον πνεύμα που διακατέχει τις ανθρώπινες σχέσεις με καχυποψία και ιδιοτέλεια, τον ασελγή πολιτικό του στο σώμα του λαού του;
     Γογγύζει ο δίκαιος, ο πτωχός, ο αθώος, ο μέτριος, ο μικρός. Διάφορες δυνάμεις εντός και εκτός μας μας γονατίζουν κι εμείς στεκόμαστε όρθιοι. Δεν περιμένουμε τίποτα. Εμείς θα γεννήσουμε το καλό, γιατί ο άνθρωπος πάνω απ’ όλα αγαπά να γεννά μέσ’ στην ομορφιά.
     Η παρουσία του Κυρίου μας στον κόσμο είναι αέναος, συνεχής.
    Φυλάττοντας το διά του Σταυρού Του πολίτευμα, έχουμε ευθύνη γι’ αυτό που πιστεύουμε, δεν είναι απλές ρήσεις για κατανάλωση, γίνεται έργο στη ζωή μας, αντανακλά στις πράξεις μας, φανερές και κρυφές. Ας φέρουν λοιπόν τα έργα μας το στίγμα της αγάπης και δεν έχουμε να φοβηθούμε καμία έλευση.
     Εκείνος λειτουργεί μέσω ημών εδώ και ξέχωρα. Παραμένει πάντα ο οικοδεσπότης μας στην αιωνιότητα.

     Σημείωση: Η Χρυσούλα Πλάλα είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και συγγραφέας. Σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει το έκτο βιβλίο της.         

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου