Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

ΤΟΥΡΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ

ΔΙΧΡΩΜΗ ΤΟΥΡΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ

Α. Υλικά:
     • 8 κροκάδια αυγών
     • 2½ φλυτζάνια ζάχαρη άχνη
     • 2 φλυτζάνια βούτυρο γάλακτος
     • 1 βανίλια
     • 6 κουταλιές σούπας κακάο
     • λίγο χλιαρό νερό
     • 350 γραμμάρια μπισκότα σαβουαγιάρ
     • 1 φλυτζάνι βρασμένο γάλα
     • 1 ποτηράκι λικέρ της αρεσκείας μας (προαιρετικά)
     • 1 κουτί κρέμα σαντιγί
     • 1 πακετάκι ξεφλουδισμένα αμύγδαλα για τη διακόσμηση της τούρτας ή 
       1 σοκολάτα κουβερτούρα (προαιρετικά)
      
Β. Εκτέλεση:

     1. Χτυπάμε στο μίξερ τα 8 κροκάδια αυγών και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Έπειτα ρίχνουμε στο μείγμα τη βανίλια και το βούτυρο κουταλιά κουταλιά και χτυπάμε, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.  

     2. Διαλύουμε το κακάο σε λίγο χλιαρό νερό. Χωρίζουμε την κρέμα στα δύο και στο ένα μέρος ρίχνουμε το κακάο κι ανακατεύουμε καλά. 

         3. Στρώνουμε σε πιατέλα ή άλλο σκεύος τα μισά μπισκότα σαβουαγιάρ, τα βρέχουμε με βρασμένο γάλα και προαιρετικά με λικέρ της αρεσκείας μας κι έπειτα απλώνουμε επάνω τους την άσπρη κρέμα. Στρώνουμε μία δεύτερη στρώση μπισκότα, τα βρέχουμε με γάλα και λικέρ και ρίχνουμε επάνω την κρέμα κακάο.

        4. Χτυπάμε για λίγο την κρέμα σαντιγί με τρεις κουταλιές ζάχαρη άχνη, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί. Καλύπτουμε την τούρτα με κρέμα σαντιγί, τη γαρνίρουμε με λεπτοκομμένα αμύγδαλα. Εναλλακτικά, αντί για αμύγδαλα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τη διακόσμηση της τούρτας σοκολάτα κουβερτούρα περασμένη από χοντρό τρίφτη.

        5. Σκεπάζουμε προσεκτικά την πιατέλα με σελοφάν και τη βάζουμε στην πάνω σκάρα του ψυγείου για μερικές ώρες, προτού σερβίρουμε την τούρτα.
                            
Καλή Επιτυχία!