Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙ ΑΝΑΛΓΗΤΙΚΟ ΡΑΝΤΑΣ


Γιατροσόφι για τους πόνους


Η φίλη μου Ράντα Μάρκοβιτς από τη Σερβία μου έστειλε το παρακάτω γιατροσόφι, πρακτικό αναλγητικό φάρμακο με τσίπουρο και μενθόλη ή μινθόλη (συστατικό της μέντας) σε κρυσταλλική μορφή, που το χρησιμοποιεί ο πατέρας της για εντριβές στα πόδια του. Ζήτησα συμπληρωματικές οδηγίες κι εκείνη τις έστειλε πρόθυμα. Την ευχαριστώ πολύ κι εύχομαι στον Σρέτεν Μάρκοβιτς και σε όποιον υποφέρει ανακούφιση και ίαση από κάθε είδους άλγος…
        
Υλικά:
• 1 μπουκάλι (700 ml) τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο*
• 80 κομματάκια κρυσταλλικής μενθόλης (menthol)*
• 3 αναβράζοντα δισκία ασπιρίνης

Παρασκευή:
Ρίχνουμε τη μενθόλη και τις ασπιρίνες στο μπουκάλι με το τσίπουρο και το αφήνουμε στον ήλιο 2-3 ημέρες, μέχρι να λιώσουν εντελώς και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Έπειτα το τοποθετούμε στη σκιά, μέσα στο σπίτι, και κατά διαστήματα το ανακινούμε. Μετά από 7 ημέρες περίπου το γιατροσόφι μας είναι έτοιμο!
      
Χρήση:
Κάνουμε εντριβές στα σημεία που πονούμε δύο φορές τη μέρα, πρωί και βράδυ, όσο διαρκεί ο πόνος. Πριν από κάθε εντριβή, ανακινούμε το μπουκάλι. Με το μασάζ δημιουργείται μία ευχάριστη αίσθηση δροσιάς, που διαρκεί πολλή ώρα. Επειδή η μενθόλη έχει έντονη μυρωδιά, αν έχουμε αναπνευστικά προβλήματα, κάνουμε την εντριβή αρκετή ώρα πριν πάμε για ύπνο. Μετά κλείνουμε καλά το μπουκάλι και το φυλάσσουμε στο φαρμακείο ή σε ντουλάπι, μακριά από παιδιά. Πλένουμε τα χέρια μας μετά τη χρήση.

Προσοχή! Για εξωτερική χρήση μόνο, δεν πίνεται. 

Ἔρρωσθε ἀεί!
Να έχετε υγεία πάντα!
Μυρσίνη Μ. Βουνάτσου

______________
*Τη μενθόλη την παρήγγειλα από φαρμακείο σε συσκευασία 100 γραμμαρίων (CHEMCO by Syndesmos_ΜΙΝΘΟΛΗ_L-Menthol_pellets, 9-10 ευρώ περ.). Φτάνει για τρεις-τέσσερις δόσεις περίπου. Το τσίπουρο το αγόρασα από σούπερ-μάρκετ 11,50 ευρώ περίπου τα 700 ml (βιδωτό μπουκάλι, όχι με φελλό).
*Η συνταγή είναι ακόμα υπό διαμόρφωση, δοκιμάζουν το γιατροσόφι 3-4 άτομα. Παρακαλούμε, όποιος δοκιμάσει το γιατροσόφι της Ράντας, να μας γράψει και τις δικές του εντυπώσεις, θετικές ή αρνητικές ανάλογα με το αποτέλεσμα, μήπως καταφέρουμε να το κάνουμε πιο θεραπευτικό. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πονούν κι, απογοητευμένοι από τις παρενέργειες των φαρμάκων, αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν πρακτικά φάρμακα, με την ελπίδα πως θα τους ανακουφίσουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου