Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

ΙΟΡΔΑΝΗΣ Χ. ΤΑΚΗΣ_ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ 4η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ “ΚΑΛΛΟΝΗΣ-ΣΙΓΡΙΟΥ”


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

για την 4η Ολομέλεια της Επιτροπής Αγώνα για τον ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ "ΚΑΛΛΟΝΗΣ - ΣΙΓΡΙΟΥ"

 

 

Αγαπητέ φίλε συμπατριώτη/Αγαπητή φίλη συμπατριώτισσα

 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ "ΚΑΛΛΟΝΗΣ - ΣΙΓΡΙΟΥ" πραγματοποιεί την 4η και τελευταία (;) ολομέλειά της, εν όψει της ολοκληρώσεως (;) του 20ετούς αγώνα της, αφού ο άξονας αυτός παραδίδεται σε χρήση την 30ή Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους.

 

Σκοπός της εκδήλωσής μας αυτής ήταν ο "αποχαιρετισμός στα όπλα", αφού θεωρούσαμε μέχρι πρότινος ότι το έργο της Επιτροπής μας ολοκληρώθηκε, θεωρώντας ότι ο άξονας αυτός πληροί όλους τους κανόνες ασφάλειας, και δη προστασίας της ζωής όλων, όσοι θα κάνουν χρήση αυτού.

 

Όμως, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, όταν το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναγκάστηκε να απαντήσει στο ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ως και στην Επιτροπή μας (μετά την προσφυγή μας σ' αυτόν), η αλλοπρόσαλλη λύση που μας επέβαλαν ο μελετητής του έργου και οι υπηρεσιακοί παράγοντες που παρέλαβαν την σχετική μελέτη το 2013, με το να μην έχει προβλεφθεί γέφυρα ή κόμβος στη διασταύρωση του άξονα αυτού με τον δρόμο Αντίσσης προς την προσοδοφόρο αγροτική περιοχή των Λαψάρνων, μας προβληματίζει και μάλιστα πολύ.

 

Τις σχετικές λεπτομέρειες θα συζητήσουμε κατά την Ολομέλειά μας αυτή, αλλά και βεβαίως θα αναφερθούμε όσο περιληπτικά μπορούμε στις ενέργειες, παρεμβάσεις και στο εν γένει έργο της Επιτροπής μας κατά τα 20 αυτά χρόνια της ύπαρξής της από το 2003 που την συστήσαμε ως σήμερα.

 

Σας στέλλουμε με το παρόν την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της εκδήλωσή μας αυτής. Η παρουσία σας θα αποτελούσε ιδιαίτερη τιμή στην Επιτροπή μας.

 

Με εκτίμηση και αγάπη

Τάκης Χαρ. Ιορδάνης

 

*****

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΙΚΟ

ΑΞΟΝΑ «ΚΑΛΛΟΝΗΣ-ΣΙΓΡΙΟΥ»

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Η ευδόκιμη παρουσία της Επιτροπής Αγώνα καθ’ όλη τη διάρκεια των είκοσι χρόνων από τότε που την ιδρύσαμε το 2003 ως σήμερα, τώρα πια που ο οδικός άξονας τελειώνει (κατά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τούτος πρόκειται να δοθεί στην κυκλοφορία στις 30 Σεπτεμβρίου 2023), ολοκληρώνεται.

 

Προκειμένου να γίνει ο απαιτούμενος απολογισμός, αλλά και επισήμως να κηρυχθεί η περάτωση (;) της λειτουργίας της Επιτροπής μας, την Κυριακή 27 Αυγούστου τ.ε. και ώρα 11.00΄ π.μ., θα λάβει χώρα στη φιλόξενη Πλατεία του Σκαλοχωρίου η 4η Ολομέλειά μας.

 

Οι δύο πρώτες, του 2009 και 2010, υπήρξαν Ολομέλειες όπου παρουσιάσαμε το πρόβλημα της όλης στασιμότητας από της εξαγγελίας του οδικού μας άξονα Καλλονής-Σιγρίου το 1999 από τον τότε Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ως και προβληματισμού, προτάσεων, λήψεως αποφάσεων και εκδόσεως των απαιτουμένων διεκδικητικών ψηφισμάτων, τα οποία υποβάλαμε στους τότε πρωθυπουργούς Κωνσταντίνο Καραμανλή και Γεώργιο Παπανδρέου αντιστοίχως.

 

Η τρίτη ήταν Ολομέλεια εορταστική, εν όψει τότε της ενάρξεως των εργασιών στον οδικό άξονα «Καλλονής - Σιγρίου», όπως μας είχε πληροφορήσει το Υπουργείο, που πράγματι «η πρώτη κασμαδιά» σ’ αυτόν έπεσε μια εβδομάδα μετά.

 

Η νέα Ολομέλειά μας θα είναι πανηγυρική, ως της πρέπει, αφού, ύστερα από την αδιάλειπτη με συνέπεια και πίστη στον στόχο μας παρουσία της Επιτροπής μας καθ’ όλα αυτά τα 20 χρόνια, με παρεμβάσεις, επισημάνσεις, διαμαρτυρίες, ολομέλειες και σχετικά ψηφίσματα των εκ των δέκα χωριών της περιοχής μελών της Επιτροπής, επιστολές, έγγραφα κ.ά., απευθυνθήκαμε προς πάντα αρμόδιο, υπηρεσία, φορέα, Υπουργούς κ.λπ. και, σε περιπτώσεις πλήρους αδιεξόδου, στον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως της αντιστοίχου περιόδου. Έχουμε τελικά απευθυνθεί σε όλους τους από το 2003 έως το 2018 έξι Πρωθυπουργούς της χώρας μας.

 

Στην πανηγυρική αυτή τελευταία (;) Ολομέλεια της Επιτροπής μας είσαστε όλοι προσκεκλημένοι.

 

17 Αυγούστου 2023


                          Ο Πρόεδρος                                        Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σκαλοχωριτών

         της Επιτροπής Αγώνα                                            Λέσβου και μέλος της Επιτροπής


    Δρ.Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.)                                     Αδάμ Εμμ. Καρέκος




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου