• 1 κιλό μελιτζάνες
• μισή φρατζόλα μπαγιάτικο ψωμί
• 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
• 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
• 1 φλυτζ. τσαγιού τριμμένη μυζήθρα
• 1 αυγό
• 3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
• 1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη, αν χρειαστεί
• αλάτι
• πιπέρι
• αλεύρι για το αλεύρωμα
• ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Παρασκευή:
1. Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες, τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε μετά και τις πολτοποιούμε.
2. Βρέχουμε το ψωμί, στύβουμε την ψίχα, να βγουν τα νερά και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τον πολτό μελιτζάνας και τα υπόλοιπα υλικά -- βούτυρο, κρεμμύδι, μυζήθρα, αυγό, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι -- κι ανακατεύουμε καλά. Αν χρειάζεται, βάζουμε 1 κουταλιά σούπας φρυγανιά, να πιει τα υγρά. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30΄λεπτά, για να σφίξει.
3. Πλάθουμε τους μελιτζανοκεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Καλή Επιτυχία!
Σημείωση: Την παραπάνω συνταγή μας έδωσε η κυρία Ευανθία Σαχτούρη, η οποία κατάγεται από τα Παράκοιλα Δ. Λέσβου και κατοικεί με την οικογένειά της στο Γαλάτσι. Την ευχαριστούμε.