Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΠΟΤΟ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Λικέρ Φράουλα
clip_image001

Βγήκαν οι φράουλες! Ώρα να φτιάξουμε φραουλολικέρ με ούζο, εύκολο και νόστιμο, συνταγή της εξαδέλφης μου Διαμάντως Κουτσουραδή-Τσίντζου, που τα προλαβαίνει όλα!

Υλικά:
1 κιλό ώριμες φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό ούζο με γλυκάνισο ή χωρίς

Παρασκευή:
1. Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε με προσοχή τα κοτσανάκια τους και τις κόβουμε σε 2-3 κομμάτια καθεμιά.

2. Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε μία στρώση φράουλες, μία στρώση ζάχαρη κι έπειτα ρίχνουμε από πάνω το ούζο. Σκεπάζουμε με σελοφάν και το βάζουμε στο ψυγείο, όπου θα παραμείνει 4-5 ημέρες, μέχρις ότου να γίνει η ζύμωση και να διαλυθεί η ζάχαρη. Δυο-τρεις φορές τη μέρα ανακατεύουμε, για να διαλυθεί η ζάχαρη.  

3. Μετά μερικές ημέρες, θα δούμε πως οι φράουλες έχουν ανεβεί στην επιφάνεια του μπωλ. Τότε σουρώνουμε το φραουλοποτό, βάζοντας πάνω στο σουρωτήρι ένα τουλουπάνι ή ένα φίλτρο του καφέ. Προσοχή! Δεν ζουλάμε τις φράουλες, γιατί το ποτό δεν θα γίνει διαυγές. Μπορούμε να τις φάμε ή να γαρνίρουμε ένα γλυκό ή να τις πετάξουμε, γιατί έχουν πια χάσει το χρώμα τους.

4. Αποθηκεύουμε το ποτό σε αποστειρωμένα μπουκάλια. Μπορούμε να το πιούμε και άμεσα, αλλά γίνεται καλύτερο αν το αφήσουμε λίγο καιρό να ωριμάσει. Στην αρχή η μυρωδιά του ούζου είναι πολύ έντονη. Αν δεν μας αρέσει, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ούζο χωρίς γλυκάνισο ή άλλο ποτό. Επίσης, αν μας φανεί πολύ γλυκό, προσθέτουμε ούζο μέχρι να γίνει της αρεσκείας μας, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε μια-δυο μέρες.

5. Σερβίρουμε σε ποτηράκι του λικέρ. Το φραουλοποτό είναι πολύ δυνατό.  

Στην υγειά σας!

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ… ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου