Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

Φωτογραφίες από τα χρόνια τα παλιά

Η Ειρήνη Μαρή - Μωραΐτου μας ζήτησε το καλοκαίρι να δημοσιεύσουμε τις παρακάτω παλιές φωτογραφίες: οικογενειακές, σχολικές, ενθύμια στρατού, στιγμιότυπα από πανηγύρια, νέες κοπέλες και νιοι από το Παλαιοχώρι…

Μεγάλη παρέα στο πανηγύρι της Κρυφτής το 1958, στο «Ηρώον»


Από αριστερά προς τα πίσω κυκλικά:
1) Πελαγία Χρυσάφη-Ξυπτερά, σύζυγος Ευστρατίου Ξυπτερά, 2) Παναγιώτης Χρυσάφης του Δημητρίου, 3) Βενετία Κουτλή του Παναγιώτου, 4) Μυρσίνα Κουτλή του Παναγιώτου, 5) Ειρήνη Μαρή του Ευαγγέλου, 6) Ευαγγελία Κουτλή του Βασιλείου, 7) Ειρήνη Μιχάλη του Βασιλείου, 8) Αθηνά Κουτλή του Παναγιώτου, 9) Νικόλαος Πρωτόγυρος του Γρηγορίου, 10) (όρθια) Ευστρατία Ξυπτερά του Νικολάου, 11) Βασιλική Χρυσάφη, σύζυγος Δημητρίου (Μικέ) Χρυσάφη, 12) Μυρσίνα Πρωτόγυρου του Γεωργίου, 13) Ευαγγελία Πρωτόγυρου του Γρηγορίου, 14) Βικτώρια Χρυσάφη του Χρήστου, 15) Δημήτριος (Μικές) Μάιστρου Χρυσάφης, 16) Ευστράτιος Ξυπτεράς του Βασιλείου, 17) (παιδί) Σπύρος Ξυπτεράς του Ευστρατίου και της Πελαγίας. Πίσω άλλοι Παλιοχωριανοί, παιδιά και μεγάλοι, όρθιοι ή καθισμένοι σε ρίζα λιόδεντρου ή στο πεζούλι ή σε καθίσματα. 


Στο Ραχίδι, προ του 1950

  
Από αριστερά προς δεξιά:
Όρθιοι: 1) Ειρήνη Μαυροθαλασσίτη του Εμμανουήλ, μετέπειτα σύζυγος Κλεάνθη Παπουτσάνη, 2) Ευάγγελος Μαρής του Αριστείδου, 3) Ευαγγελία, σύζυγος Ευαγγέλου Μαρή, 4) Παναγιώτης Καραμπέτσος του Ευσταθίου, 5) Ευστάθιος Κουτλής του Βασιλείου, 6) Πελαγία Καπώνη-Κουτλή, σύζυγος Βασιλείου Κουτλή. Καθιστοί: 1) Ευστάθιος Κουτλής του Γρηγορίου, 2) Καλδής Μαυροθαλασσίτης του Αποστόλου, 3) Απόστολος Κουτλής του Γρηγορίου, 4) Ειρήνη Μαρή Μωραΐτου του Ευαγγέλου.  
  


Ενθύμια Στρατού


Τέσσερις Παλιοχωριανοί νέοι στρατιώτες το 1934, ... Δεληγιάννης, Δούκας Πανανής, Δημήτριος Κοφτερός και Ευάγγελος Μαρής.

 
 Πίσω όψη της παραπάνω φωτογραφίας με ημερομηνία 18/1/1934.

Στρατιώτης Μάιστρος Μαρής, θείος της Ειρήνης Μαρή - Μωραΐτου, το 1949.


Ιωάννης Γιαλούρης, τσολιάς της ανακτορικής φρουράς.


Πίσω όψη της παραπάνω φωτογραφίας, με αφιέρωση. 

Ο Ιωάννης Γιαλούρης έφιππος στα σύνορα το 1951. Σήμερα ζει στην Αυστραλία. 

Πίσω όψη της παραπάνω φωτογραφίας με αφιέρωση και ημερομηνία 16/3/1951.


Φωτο-μωσαϊκό


Μεταξία Πρωτογύρου - Μαυραγάνη, Ειρήνη Μαρή - Μωραΐτου και Ειρήνη Μιχάλη - Πρωτογύρου σε νεαρή ηλικία.

Ευάγγελος Μωραΐτης εις διπλούν με την αδελφή του Κωνσταντίνα σε μικρή ηλικία.  

Η Ειρήνη Μαρή - Μωραΐτου με μια φίλη της μπροστά στην ιαματική πηγή της Παναγίας Κρυφτής.

Η Ειρήνη Μαρή - Μωραΐτου με τα παιδιά της Βαγγέλη και Ντίνα.

Χορός από Παλιοχωριανούς νέους.

Στην υγειά τους! 

Δυο φίλες με πλεκτά ταγιεράκια


Η Ειρήνη Μαρή - Μωραΐτου και η Ευαγγελία Πρωτογύρου - Γιουβανάκη, φορώντας ταγιέρ πλεγμένα με βελονάκι.  


Γιαγιά και εγγόνι πριν πολλά χρόνια
Η Ευαγγελία Μαρή, μητέρα της Ειρήνης Μαρή - Μωραΐτου, κρατώντας το εγγόνι της.


Μπροστά στον Επιτάφιο το 1967

Η μητέρα της Ειρήνης Μαρή - Μωραΐτου Ευαγγελία με τα εγγόνια της, Μεγάλη Παρασκευή μπροστά στον Επιτάφιο Ευαγγελιστρίας Παλαιοχωρίου.   


Χέρι - χέρι... 
 
Βαγγέλης και Ντίνα, παιδιά της Ειρήνης Μαρή - Μωραΐτου, σε μικρή ηλικία. 


Καλή Σχολική Χρονιά

Από αριστερά προς δεξιά –
Πάνω: 1) Δημήτρης Καμπούρης του Παναγιώτου και της Σοφίας, 2) Γρηγόρης Μουχτούρης του Γεωργίου και της Ευστρατίας, 3) Νίκος Ανδρόνικος του Χρήστου και της Ευαγγελίας, 4) Γεώργιος Γιαμουγιάννης, δάσκαλος από το Πλωμάρι, 5) Ευάγγελος Μωραΐτης του Ιωάννου και της Ειρήνης, 6) Παναγιώτης Γανώσης του Κωνσταντίνου και της Περσεφόνης, 7) Ιωάννης Λούπος του Μπάνου και της Μαρίας.

Κάτω: 1) Μαίρη Λούπου του Δημητρίου και της Ειρήνης, 2) Ευαγγελία Μαλαμά του Εμμανουήλ και της Μυρσίνης, 3) Σουλτάνα Γανώση του Αποστόλου και της Νίκης, 4) Ειρήνη Πατερέλη Ιωάννου και της Ευαγγελίας, 5) Μυρσίνη Κουτσουραδή του Παντελή και της Διαμάντης, 6) Μυρσίνη Κουτλή του Παναγιώτου και της Βικτώριας, 7) Ιωάννης Μαυραγάνης του Γρηγορίου και της Μεταξίας.  

Τη φωτογραφία μάς έδωσε για δημοσίευση η Ειρήνη Μαρή - Μωραΐτου.


Από αριστερά προς δεξιά –
Πάνω: 1) Μυρσίνη Κουτλή του Ιωάννου και της Ειρήνης, 2) Μαρία Κουτλή του Ιωάννου και της Διαμάντης, 3) Πέρσα Ψαρού του Νικολάου και της Γιασεμής, 4) Ειρήνη Μωραΐτου του Μαυραγάνη και της Μυρσίνας, 5) Νίκος Μιχαλέλης, δάσκαλος από Πλωμάρι, 6) Φωτεινή Παντελέλλη του Παναγιώτου και της Βικτώριας 7) Βενετία Χρυσάφη του Παναγιώτου και της Πελαγίας, 8) Κωνσταντίνα Μωραΐτου του Ιωάννη και της Ειρήνης, 9) Πηνελόπη Ζαδέλη του Παναγιώτου και της Ελένης.

Καθιστοί στη μεσαία σειρά: 1) Δημήτρης Μαυραγάνης του Γρηγορίου και της Μεταξίας, 2) Ιωάννης Καραμπάσης του Μάιστρου και της Ειρήνης, 3) Παναγιώτης Πρωτόγυρος του Ευστρατίου και της Ειρήνης, 4) ;;   , 5) Γρηγόρης Φρατζιάς του Παναγιώτου και της Ευαγγελίας, 6) Δημήτρης Μαλαμάς του Σπύρου και της Ειρήνης, 7) Γρηγόρης Μαλαμάς του Σπύρου και της Ειρήνης, 8) Δημήτρης Σαββέλης του Ευστρατίου και της Πηνελόπης, 9) Γεώργιος Κουτλής του Παναγιώτου και της Βικτώριας.

Κάτω: 1) Γιάννης Λούπος του Μπάνου και της Μαρίας, 2) Ιωάννης Σάββας του Θεμιστοκλή και της Ελένης, 3) Φίλιππας Παντελέλλης του Παναγιώτου και της Βικτώριας, 4) Παναγιώτης Ανδρόνικος του Δημητρίου και της Πηνελόπης.

Τη φωτογραφία μάς έδωσε για δημοσίευση η Ειρήνη Μαρή - Μωραΐτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου