Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΛΕΚΤΑ ΦΟΡΕΜΑΤΑΚΙΑ ΜΥΡΣΙΝΟΥΛΑΣ


Η Μυρσινούλα Αποστόλου μας δείχνει τα φορεματάκια που της έπλεξε η μαμά της


Τον Αύγουστο κάναμε στο Παλαιοχώρι την Έκθεση Δαντέλας που από τις αρχές του 2014 προετοιμάζαμε [Θα γράψουμε γι’ αυτήν αργότερα]. Από τις πρώτες επισκέπτριες η Ανίλα Λέτι-Αποστόλου από την Αλβανία, σύζυγος του συγχωριανού μας Γιώργου Απ. Αποστόλου, μητέρα τριών παιδιών. Κρατούσε στα χέρια της ένα χαριτωμένο κοριτσάκι με λευκό βαμβακερό πλεκτό φορεματάκι, που σε λίγες μέρες θα βαφτιζόταν Μυρσινούλα, το όνομα της μακαρίτισσας μητέρας του Γιώργου. Η Ανίλα μας είπε ότι πλέκει κι η ίδια με βελονάκι. Της ζητήσαμε να φέρει στην Έκθεση πλεκτά της, καθώς κι ένα πλεκτό φορεματάκι. Ανταποκρίθηκε με προθυμία και ευχαρίστηση. Κι εμείς χαρήκαμε, γιατί μας δόθηκε η ευκαιρία να δείξουμε πως δεν τη θεωρούμε ξένη στο χωριό μας. Μετά ακολούθησε η φωτογράφηση της Μυρσινούλας με δυο πλεκτά φορεματάκια της, που τα σχέδιά τους τα ξεσήκωσε η Ανίλα από εργόχειρο της πεθεράς της. Πριν αναχωρήσουμε τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη, μας έδειξε μισοτελειωμένο το πέμπτο πλεκτό φορεματάκι της Μυρσινούλας.
     Παρακάτω δημοσιεύουμε φωτογραφίες της νεοφώτιστης Μυρσινούλας με δυο από τα πέντε πλεκτά φορεματάκια της σε αρκετές πόζες, για να μπορέσετε να δείτε τις λεπτομέρειες της πλεξιάς και να τα πλέξετε κι εσείς, αν θέλετε…          


  

     
  
 
 
 
 

 
 
 

Το πρώτο πλεκτό φορεματάκι, δώρο φίλης της Ανίλας, μόλις γεννήθηκε η Μυρσινούλα. Η φωτογραφία είναι από την Έκθεση Δαντέλας που κάναμε 16-21 Αυγούστου 2016 στο Παλαιοχώρι. Από κάτω καρέ που είχε πλέξει η αείμνηστη γιαγιά της, η Μυρσινούλα Αποστόλου, μητέρα του Γιώργου.


Καλοφόρετα τα όμορφα πλεκτά φορεματάκια!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου