Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ Ε. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ

ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ

 

     Σε μια σεμνή και ιδιαίτερα συγκινητική για τον τιμηθέντα τελετή, το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.) απένειμε στον Ξενοφώντα Ε. Μαυραγάνη, πρόεδρο της ΛΕΣΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ, το Βραβείο «Μαρκίδες- Πούλιου 2017», «για το λογοτεχνικό του έργο και τη διασύνδεσή του με τη δημοσιογραφία», κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ετήσιας γιορτής της ημέρας των Φώτων, κατά την οποία κόβεται η πίτα.

 

clip_image002

 

     Η γιορτή άνοιξε με ομιλία του αντιπροέδρου της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. Γιάννη Βοϊτσίδη, που αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν τον δημοσιογραφικό κόσμο, και συνεχίσθηκε με την εισήγηση του γενικού γραμματέα του Μορφωτικού Ιδρύματος Τάσου Ρέτζιου, ο οποίος, αναφερόμενος στο έργο του Μαυραγάνη, είπε ότι χαρακτηρίζεται από την ευαισθησία στα κοινωνικά ζητήματα, την ισομέρεια, τη μετριοπάθειά του, την καταγραφή της διακυμάνσεων της ζωής και την εξαιρετική γνώση και χρήση της ελληνικής γλώσσας. Τέλος και πριν την απονομή του βραβείου, ο γενικός γραμματέας της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. Βασίλης Κοντογουλίδης διάβασε μία επιστολή του παλαίμαχου δημοσιογράφου Γεράσιμου Δώσσα, στην οποία διατύπωνε τα συγχαρητήριά του στο Μορφωτικό Ίδρυμα  γιατί «η επιλογή του άξιου διακρίσεως συναδέλφου τιμά αυτούς που τον επέλεξαν για το έργο του, στο οποίο θα πρόσθετα μάλιστα και την εξειδικευμένη ικανότητα της νομικής κατάρτισης και της έμπρακτης εφαρμογής του, ως στοιχείου εγκυρότητας».

     Παίρνοντας το λόγο ο Ξενοφών Μαυραγάνης, είπε πως και σήμερα, όπως παλιά, τη δημοσιογραφία πολεμούν και επιθυμούν την εξαφάνισή της πολλές και αντίρροπες δυνάμεις. Αυτές που θέλουν να την υποδουλώσουν κι εκείνες που επιδιώκουν να την κάνουν να σιωπήσει. Και θυμήθηκε τους αγώνες που δόθηκαν στη Θεσσαλονίκη τον καιρό της μεταπολίτευσης, όταν τα δημοσιογραφικά συγκροτήματα της πόλης αρνούνταν να εφαρμόσουν τις συλλογικές συμβάσεις, τονίζοντας πως και σήμερα, με τη «φροντίδα» των μνημονίων, συλλογικές συμβάσεις επίσης δεν υπάρχουν και δεν εφαρμόζονται. Και κλείνοντας ευχήθηκε στους καιρούς που έρχονται να ανακτήσει το κύρος και την αίγλη του το δημοσιογραφικό λειτούργημα.

     Στην τελετή παρέστησαν ο υφυπουργός παιδείας Κώστας Ζουράρις, οι βουλευτές Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Γιάννης Σαρίδης, Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, η επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη» και γραμματέας του δ.σ. Ρία Καλφακάκου, ο αντιπρόεδρος του δ.σ. Δημήτρης Κούβελας, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Φωτίου και Πέτρος Λεκάκης, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Παναγιώτης Νεστορίδης, ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΘ Γιώργος Τζάγιας, ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3 Αλέξανδρος Μπάξτερ και πολύς κόσμος.


ΣΤΟΝ ΑΞΙΟ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου