Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019

ΛΕΣΧΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ - ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος» λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση, με την παρατήρηση ότι ίσως η Παρασκευή, ημέρα Χαιρετισμών, δεν είναι η καταλληλότερη ημέρα για εξασφάλιση προσέλευσης φιλοθεάμονος κοινού…  

  

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ

 

Η βραβευμένη με Όσκαρ, στην πρόσφατη απονομή, ταινία «The Green Book» («Το Πράσινο Βιβλίο»), που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από όλον τον τύπο, προβάλλεται την Παρασκευή 22 Μαρτίου στη Λέσχη Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος», στις 9.00΄ το βράδυ, στα πλαίσια της Κινηματογραφικής Παρασκευής.

 

Ένα έργο βαθιά ανθρώπινο, που κριτικάρει και στηλιτεύει τον άκριτο και βάρβαρο ρατσισμό που επικρατούσε στο νότο των ΗΠΑ την περίοδο του 1962. Στην ταινία αυτή του Πίτερ Φαρέλι, με πρωταγωνιστές τους Βίγκο Μόρντενσεν, Μαερσάλα Αλί και Λίντα Καρντολίνι, ένας Ιταλοαμερικανός μπράβος αναλαμβάνει να συνοδέψει ως οδηγός τον μαύρο διάσημο πιανίστα στον αμερικανικό νότο, σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη περιοδεία. Σ’ αυτήν αντιμετωπίζονται φοβερές καταστάσεις όπως η περίπτωση της πρόσκλησης του πιανίστα από μεγάλο κέντρο διασκέδασης, στο οποίο όμως, λόγω του ρατσιστικού καθεστώτος, του απαγορεύεται να γευματίσει τη στιγμή που στη σάλα του διασκεδάζουν γευματίζοντας όλοι οι πρόκριτοι του τόπου. Στο τέλος η σχέση των δύο πρωταγωνιστών ανατρέπεται, ώστε ο πρώην μπράβος να γίνει ο προστάτης και αισθαντικός φίλος του μαύρου πιανίστα.

       
Με τιμή,

το Διοικητικό Συμβούλιο

beniaminlesbios@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου