Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η Διεύθυνση Δασών της περιφέρειας, στην οποία απεστάλη το έγγραφο του αντιδημάρχου, θα αποστείλει εντός των ημερών την άποψή της για το συμβόλαιο, του οποίου την ακύρωση προτείνει, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις σοβαρές πλημμέλειες που εμφανίζει το τοπογραφικό διάγραμμα που έχει επισυναφθεί στο συμβόλαιο.
Την Τετάρτη, επιτροπή αποτελούμενη από τον εφημέριο Παλαιοχωρίου π. Χαράλαμπο Γιουβανάκη, τον πρώην πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Στράτο Κουτλή και το δημοσιογράφο-συγγραφέα Ξενοφώντα Μαυραγάνη, επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας στη Μυτιλήνη, στον οποίο εξέθεσαν και τη σοβαρότητα και το επείγον του θέματος, ζητώντας να επισπευσθούν οι διαδικασίες. Η επιτροπή εξέφρασε τους φόβους της στον κ. αντεισαγγελέα για τον πιθανό κίνδυνο η προκαταρκτική εξέταση να αντιμετωπίσει επιφανειακά το ζήτημα και να το θέσει στο αρχείο, παραβλέποντας σημαντικές πτυχές του όλου θέματος. Οι φόβοι αυτοί, όπως εξέθεσαν στον αντεισαγγελέα, εκπορεύονται και από το γεγονός ότι παρόμοια καταγγελία για την καταστροφή των κιγκλιδωμάτων που περιέβαλαν το ναΐσκο, τον λαξευμένο στο βράχο, τέθηκε στο αρχείο, μετά από πρόχειρη και επιφανειακή εξέταση. Ο αντεισαγγελέας, βεβαίωσε την επιτροπή ότι το ζήτημα θα αντιμετωπισθεί πολύ προσεκτικά.
Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι εντός των ημερών θα κατατεθεί η πρώτη αγωγή διάρρηξης του συμβολαίου από την Εκκλησία Ευαγγελίστριας Παλαιοχωρίου, στην δικαιοδοσία της οποίας υπάγεται η Παναγία Κρυφτή, την οποία θα εκπροσωπήσουν οι δικηγόροι Τάκης Παπάμαλλης και Μανώλης Αρμενάκας.



Πρόταση

Επειδή οι κάτοικοι Παλαιοχωρίου είναι ανήσυχοι και με ελλιπή ενημέρωση, προτείνουμε τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015, ημέρα της εορτής της Παναγίας Κρυφτής, να τους ενημερώσει με λίγα λόγια κάποιος αρμόδιος μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας.