Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

ΛΕΣΧΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ_7ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ 2023-24

 7o ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Open Rapid της ΛΕΣΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ «ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ» 2023-24

 

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στη φιλόξενη Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μυτιλήνης, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το 7ο Εσωτερικό Σκακιστικό Τουρνουά Open Rapid Βενιαμίν 2023-24. Διεξήχθη με το Ελβετικό σύστημα κληρώσεων 5 γύρων, με χρόνο σκέψης 10 λεπτά ανά παίκτη για όλη την παρτίδα και προσαύξηση 5 δευτερολέπτων ανά κίνηση (rapid).

 


Οι 49 συνολικά συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τέσσερις ομίλους:

- 1ος όμιλος: για μαθητές Νηπιαγωγείου έως Γ΄ Δημοτικού

- 2ος όμιλος: για μαθητές Δ΄ Δημοτικού μέχρι ΣΤ΄ Δημοτικού

- 3ος όμιλος: για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

- 4ος όμιλος: για ενήλικες σκακιστές και επιλογή U18 σκακιστών, που διαθέτουν το αντίστοιχο

σκακιστικό επίπεδο σύμφωνα με την Οργανωτική Επιτροπή.

 

Στον 1ο όμιλο πρώτευσε ο Χατζηκύρκας Στέργιος (4,5 βαθμοί). Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Τάμπρας Κωστής (4 βαθμοί) και την τρίτη θέση ο Ιντζεβίδης Θέμης (4 βαθμοί). Πρώτη σκακίστρια στον 1ο όμιλο η Μαμουνή Γεωργία (2,5 βαθμοί).

 

Στον 2ο όμιλο πρώτευσε ο Νικέλλης Γιώργος (4,5 βαθμοί). Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Κάσδαγλη Θεοδοσία (4 βαθμοί), η οποία επίσης βραβεύθηκε και ως η καλύτερη σκακίστρια του ομίλου, και την τρίτη θέση ο Σιδεράς Συμεών (4 βαθμοί). Δεύτερη σκακίστρια στο 2ο όμιλο η Μιχαλάκη Άννα-Μαρία.

 

Στον 3ο όμιλο πρώτευσε ο Φαρχάντ Ρεζάι (4 βαθμοί). Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Γραμματάς Άκης (3,5 βαθμοί) και τρίτος ο Αληγιάννης Παναγιώτης (3,5 βαθμοί).

 

Στον 4ο όμιλο πρώτευσε ο Γιαμουγιάννης Γιώργος (4,5 βαθμοί), εξαιρετικός U18 νεαρός σκακιστής από τις μεγαλύτερες ελπίδες του νησιού μας. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Σιδεράς Γιώργος (3,5 βαθμοί) και τρίτος ο Ιντζεβίδης Αβραάμ (3 βαθμοί).

 

Αισιόδοξα μηνύματα αφήνει, σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, το γεγονός πως η σειρά των open rapid Τουρνουά της Ακαδημίας του Βενιαμίν ξεκίνησε ένα μήνα νωρίτερα και με υπερδιπλάσιες συμμετοχές. Επίσης, από φέτος σημαντικός είναι ο διπλός χαρακτήρας των Τουρνουά. Εκτός από τον αυτοτελή χαρακτήρα του κάθε Τουρνουά με τις αντίστοιχες διακρίσεις και βραβεύσεις της ημέρας, στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς 2023-24 ο κάθε όμιλος θα αναδείξει τους τρεις καλύτερους με συνολική άθροιση όλων των επιμέρους βαθμολογιών.

 

Το κάθε Τουρνουά δίνει βαθμούς στους 6 καλύτερους της τελικής γενικής βαθμολογίας, π.χ. ο 1ος  παίρνει έξι βαθμούς, ο 2ος πέντε βαθμούς, μέχρι τον 6ο που παίρνει ένα βαθμό. Στο τέλος της χρονιάς θα δημιουργηθούν οι 4 όμιλοι των έξι σκακιστών με τις αντίστοιχες συμμετοχές του έτερου Σκακιστικού Ομίλου του νησιού μας «Αριστοτέλη», για να αναδειχτούν οι άτυποι πρωταθλητές Λέσβου.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στους παρακάτω συνδέσμους:

- 1ος όμιλος: https://chess-results.com/tnr848115.aspx?lan=19&art=1

- 2ος όμιλος: https://chess-results.com/tnr848116.aspx?lan=19&art=1

- 3ος όμιλος: https://chess-results.com/tnr848108.aspx?lan=19&art=1

 

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες για το αγωνιστικό πνεύμα που επέδειξαν!

 

Ακολούθως παρατίθενται Πίνακες με την αναλυτική βαθμολογία και φωτογραφικό υλικό:

 




 


 


 


Επόμενο ραντεβού τον Δεκέμβριο στο Πλωμάρι με το 8ο rapid open Τουρνουά της Ακαδημίας της Λέσχης Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος».

 

Από Δ.Σ.

Λέσχης Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος»


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου