Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΑΝΩΣΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ~ ΠΕΝΤΕ ΓΕΝΙΕΣ

Ο συγχωριανός μας Γρηγόρης Γ. Γανώσης μας έστειλε με e-mail οικογενειακές του φωτογραφίες. Πέντε γενιές, προπάππος, γιοι, εγγονός, εγγόνια του γιου, παιδιά κι εγγόνια του εγγονού. Η μια γενιά διαδέχεται την άλλη σε αδιάσπαστη αλυσίδα γεννήσεων και θανάτων. Ανιόντες και κατιόντες συγγενείς, διαιώνιση ονομάτων…   


Οικογένεια Γανώση. Τρεις γενιές σε μια φωτογραφία. 
Στη μέση ο παππούς Γρηγόρης Γανώσης (“Καπνοπώλης”), με φόντο το καπνοπωλείο του στην αγορά Παλαιοχωρίου. Δεξιά του ο μεγαλύτερος γιος του Γιώργος, σύζυγος της Ειρήνης Κουραχάνη-Γανώση και πατέρας του Γρηγόρη, της Δέσποινας και του Δημήτρη. Αριστερά του ο γιος του Απόστολος, σύζυγος της Νίκης Πρωτογύρου-Γανώση και πατέρας άλλου Γρηγόρη και της Σουλτάνας. Μπροστά στα πόδια του σε παιδική ηλικία ο εγγονός του Γρηγόρης Γανώσης, γιος του Γιώργου, σύζυγος της Παναγιώτας Κουτσουραδή και πατέρας του Γιώργου, του Δημήτρη και του Μάριου, παππούς σήμερα του μικρού Γρηγόρη Γ΄, της Κατερίνας, της Παναγιώτας, παιδιά του γιου του Δημήτρη, κι άλλων τριών εγγονών από το γιο του Γιώργο, του Γρηγόρη, του Βασίλη και της νεογέννητης Μυρσινούλας.
 
Ο μικρός Γρηγόρης Γανώσης ο Γ΄, γιος του Δημήτρη και της Ευαγγελίας Ραφτέλη-Γανώση κι εγγονός του Γρηγόρη Γανώση Β΄ και της Παναγιώτας Κουτσουραδή-Γανώση, κάνει κούνια στην παιδική χαρά στο Παλαιοχώρι.

Βάφτιση των δίδυμων κοριτσιών του Δημήτρη και της Ευαγγελίας Ραφτέλη-Γανώση στην Ευαγγελίστρια Παλαιοχωρίου. Νονοί ο αδελφός του Δημήτρη Μάριος κι η εξαδέλφη τους, κόρη της Παρούλας, αδελφής της μητέρας του Δημήτρη Παναγιώτας. 
Κατερίνα και Παναγιώτα τα ονόματά τους. Να τους ζήσουν!

Ο μικρός Γρηγόρης Γανώσης ο Γ΄ στην κούνια της φίλης του Μυρσινούλας στη Μέσα Βρύση Παλαιοχωρίου.


Το νεότερο μέλος της οικογένειας Γανώση, ένα γλυκύτατο νεογέννητο κοριτσάκι, που θα ονομαστεί Μυρσινούλα. Είναι τρίτο παιδί του Γιώργου Γρ. Γανώση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου