Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Ε. ΞΕΝΟΦΩΝ - Η ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Η ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Γράφει ο Ξενοφών Ε. Μαυραγάνης

Η νέα πρόεδρος του Σ.τ.Ε. κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, της οποίας η επιλογή επιδοκιμάσθηκε από όλες τις πλευρές, δεν είναι μια τυχαία δικαστής. Έχει διαγράψει σπουδαία πορεία και ως προς την υποστήριξη των δικαιωμάτων αυτής και των συναδέλφων της, ως εκπρόσωπός τους.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό που την χαρακτηρίζει. Είναι που διετέλεσε πρόεδρος του Γ’ τμήματος του Σ.τ.Ε., που εξέδωσε την «εθνοπροδοτική» για κάποιους απόφαση, με την οποία απορρίφθηκαν οι προσφυγές μερικών ΥΠΕΡΕΛΛΗΝΩΝ που ανησυχούσαν για τον καταστροφικό επηρεασμό των παιδιών τους από τα «μιασμένα» προσφυγόπουλα.

Απαντώντας λοιπόν σ’ αυτούς τους φόβους των καθαρόαιμων Ελλήνων η 470/2018 απόφαση του Σ.τ.Ε., με πρόεδρο τη νέα πρόεδρο του Σ.τ.Ε., λέει ότι «δεν υφίστανται οι ίδιοι ευθέως κάποια βλάβη, δηλ. δεν υπάρχει μεταξύ αυτών και των προβαλλομένων πράξεων ιδιαίτερος δεσμός» αλλά και «γιατί η συναισθηματική και ψυχολογική κατάστασή τους (των προσφυγόπουλων), ύστερα από την πολύμηνη ταλαιπωρία τους και την εμπειρία του πολέμου που βίωσαν, δημιούργησε ως προς την προσαρμογή τους στο νέο «ξένο» κοινωνικό περιβάλλον», γι’ αυτό και πρέπει να προστατευθούν, εντασσόμενα, διά του σχολείου, στην ελληνική κοινωνία για όσο θα ζουν σ’ αυτήν. Λέει και άλλα πολλά η εμβληματική αυτή δικαστική απόφαση και για τους εμβολιασμούς και για τις επιδημίες, αλλά ο χώρος μας είναι λίγος.

Παράλληλα ο Άρειος Πάγος, με πρόσφατη εγκύκλιό του στις δικαστικές αρχές, τους γνωστοποιεί ότι «ο όρος “λαθρομετανάστης”, εκτός του ότι δεν είναι δόκιμος, μπορεί να είναι και μειωτικός για την προσωπικότητα του ατόμου και βεβαίως δεν απαντάται στην ελληνική νομοθεσία, όπου γίνεται λόγος για ¨παράνομη είσοδο στη χώρα». Ως εκ τούτου, συστήνεται «να αποφεύγεται η χρήση του όρου «λαθρομετανάστης», για να αποφεύγονται τα φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού, προσθέτως δε να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία».

Στον αντίποδα όλων αυτών και μιας σειράς άρθρων, μελετών και τοποθετήσεων η πλειοψηφία (ΔΑΚΕ) της ΕΛΜΕ Λέσβου, της συνδικαλιστικής δηλαδή οργάνωσης των εκπαιδευτικών, των «δασκάλων» δηλονότι των Λεσβίων εφήβων, έλαβε απόφαση, που την δημοσιοποίησε βεβαίως, υποστηρίζοντας ότι η απόλυτα σωστή, δεδομένων και των συνθηκών που επικρατούν στη Λέσβο, είναι η λέξη «λαθρομετανάστης», εισάγοντας και ως δάσκαλοι αυτοί την αρχή της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, αλλά και του μίσους έναντι συνανθρώπων τους, ταλαιπωρημένων και βασανισμένων σωματικά και ψυχικά από την «εμπειρία» του ξεριζωμού από τις γενέθλιες γαίες τους.

Κόντρα σ’ αυτήν τη βάρβαρη εκδοχή της διοίκησης της ΕΛΜΕ, υπάρχει ένα θαυμάσιο, όσο και άκρως τολμηρό κείμενο του δρα Θεολογίας Αθανάσιου Καλαμάτα, διευθυντή του ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ σχολείου Μυτιλήνης, δημοσιευμένο στον ιστότοπο ΕΝΔΟΤΟΠΟΣ, που λέει:

«Ένα από τα πολλά στρεβλά που συμβαίνουν στον εκπαιδευτικό χώρο, είναι και ο κομματισμός που καθιστά υπαρκτή την έλλειψη όχι μόνο του ορθού πολιτικού λόγου, αλλά και του παιδαγωγικού. Στη γνωστή κόντρα που κατά τις τελευταίες μέρες έχει ξεσπάσει στην τοπική εκπαιδευτική κοινότητα, για το αν οι μετανάστες θα πρέπει να ονομάζονται «λαθρομετανάστες» ή όχι , δεν είναι καθόλου δύσκολο νηφάλιος νους να διαπιστώνει ότι οι κομματάνθρωποι εκπαιδευτικοί… αρνούνται να κατανοήσουν το εξής απλό: Πέραν της αδυναμίας πολιτικής διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος, ο εκπαιδευτικός χώρος οφείλει να το αντιμετωπίζει με την ενδεδειγμένη παιδαγωγική ευαισθησία, τουτέστιν ανθρωπιστική, της προσφοράς δηλαδή προς τον άνθρωπο».

Μετά από όλα αυτά, και κυρίως μετά την ευθεία σύγκρουση της ηγεσίας των εκπαιδευτικών της Λέσβου με τα θέσφατα της δικαιοσύνης, θα περίμενε κανείς από τον βουλευτή, πρώην υπουργό δικαιοσύνης, πρώην αρεοπαγίτη και κυρίως πρώην συνδικαλιστικό ηγέτη των δικαστών και εισαγγελέων κ. Χ. Αθανασίου να τους αποδοκιμάσει ή έστω να τους κάνει υποδείξεις, αλλά και από μερικούς έστω ελάχιστους εκπαιδευτικούς να διαφωνήσουν με το προεδρείο τους, αποχωρώντας από την Ένωσή τους;

ΥΓ. Μετά τη μεσημεριανή παραίτηση του σπουδαίου υπουργού εξωτερικών Ν. Κοτζιά, όλα τα άλλα είναι απλές οδοντόκρεμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου