Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου, ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, συνοδευόμενος από τον σύμβουλό του Στρατή Αρώνη, που θα ορισθεί εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας, προήδρευσε σύσκεψης για τα θέματα της περιοχής Πλωμαρίου, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση του Δ.Σ. της ΛΕΣΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ.

Στη σύσκεψη κλήθηκαν και έλαβαν μέρος ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Πλωμαρίου Γιάννης Ξανθούλης, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μαλλιαρός, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ΤΟ ΠΟΛΙΟΝ Μυρσίνη Βαρτή-Ματαράγκα και ο Διονύσης Ματαράγκας, ο εκπρόσωπος του Μεγαλοχωρίου Νίκος Μουτζούρης, ο εκπρόσωπος της ομάδας ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Φραγκίσκος Βόμβυρας και οι συνεργάτες του περιφερειάρχη Δημήτρης και Βούλα Γέραλη. Το Δ.Σ. της ΛΕΣΧΗΣ εκπροσώπησαν ο πρόεδρός του Θεολόγος Πατερέλης, ο επί των πολιτιστικών σύμβουλος Ξενοφών Μαυραγάνης και η σύμβουλος Ειρήνη Στεφανή.

Κατά την σύσκεψη από πλευράς του Τοπικού Συμβουλίου τέθηκαν τα θέματα του περιφερειακού δρόμου του Πλωμαρίου από τα «Κόκκαλα», του δρόμου Μεγαλοχωρίου-Αγιάσου, της λιμνοδεξαμενής Σεδούντα και του δρόμου προς Μελίντα.

Από πλευράς ΠΟΛΙΟΥ τέθηκαν τα θέματα της συντήρησης του πολιτιστικού κέντρου και της ίδρυσης του Ναυτικού Μουσείου και από πλευράς ΛΕΣΧΗΣ η καθιέρωση της 10ης Νοεμβρίου ως «Ημέρας Λεσβιακής Φάλαγγας και απελευθέρωσης του Πλωμαρίου», της δημιουργίας χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στην περιοχή Έσσο-Πάππας και της καθιέρωσης περιοδικών εκδηλώσεων προς τιμήν του μεγάλου σοφού Βενιαμίν Λεσβίου, με θέματα φιλοσοφίας, φυσικής, μαθηματικών, αστρονομίας και παιδαγωγικών, με τα οποία είχε ασχοληθεί ο σπουδαίος διανοητής.

Συνοψίζοντας, ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι θα εκδώσει απόφαση με την οποία θα καθιερώνεται η 10η Νοεμβρίου κάθε έτους ως «Ημέρα της Λεσβιακής Φάλαγγας και της απελευθέρωσης του Πλωμαρίου», ο εορτασμός της οποίας θα γίνεται στο Πλωμάρι, συμφώνησε για την θεσμοθέτηση των «Βενιαμινικών συναντήσεων», με την προϋπόθεση να του υποβληθεί πρόταση από την ΛΕΣΧΗ, σε συνεργασία με την έδρα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και να εξετασθεί εκ νέου η δημιουργία χώρου στάθμευσης στην περιοχή Έσσο-Πάππας, θέμα για το οποίο συμφώνησε και ο παριστάμενος πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου.

Για τα ζητήματα των δρόμων Μεγαλοχωρίου-Αγιάσου και του περιφερειακού Πλωμαρίου, είπε για τον μεν πρώτο ότι η όλη υπόθεση βρίσκεται πολύ μακριά από τη δημοπράτησή του και ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να προχωρήσει η ασφαλτόστρωση του τμήματος από το στρατιωτικό φυλάκιο ως το Μεγαλοχώρι και για το δεύτερο ότι θα προωθηθεί η ολοκλήρωσή του το συντομότερο δυνατόν. Το ίδιο ανέλαβε την υποχρέωση να κάνει και για το φράγμα Σεδούντα.

Για τη συντήρηση του πολιτιστικού κέντρου Πλωμαρίου είπε ότι πρέπει να γίνει προγραμματική σύμβαση Δήμου-Περιφέρειας για να εκτελεσθεί το έργο, ενώ για το Ναυτικό Μουσείο δήλωσε ότι όλα τα πράγματα δεν γίνονται μαζί. Χρειάζεται υπομονή.

Κλείνοντας τη συνάντηση, ο κ. Μουτζούρης ευχαρίστησε την ΛΕΣΧΗ για την πρόσκληση, δηλώνοντας ότι τέτοιες επισκέψεις εργασίας θα γίνονται τακτικά, στις οποίες θα τίθενται και θα αντιμετωπίζονται θέματα της περιοχής.

Δ.Σ. Λέσχης Πλωμαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου