Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

ΛΕΣΧΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ_1-ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΦΙΛΙΑΣ

 

1ο Διασυλλογικό Σκακιστικό Κύπελλο Φιλίας Νεανικών Ομάδων στην Καλλονή

Πρωταθλήτρια η Λέσχη Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος»

 

     Από Παρασκευή 17 έως και Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε το 1ο Διασυλλογικό Σκακιστικό Κύπελλο Φιλίας Νεανικών Ομάδων, στο Ξενοδοχείο Malemi στη Σκάλα Καλλονής. Το τουρνουά ήταν μια έμπνευση του Σκακιστικού Ομίλου Δυτικής Λέσβου «Ο Αριστοτέλης», ο οποίος και το συνδιοργάνωσε, σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο ΣΑΧ Θεσσαλονίκης και τη Σκακιστική Ακαδημία ΕΣΘ «Γ. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ» και με την υποστήριξη του Δήμου Δυτικής Λέσβου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

 

     Στους αγώνες συμμετείχαν πέντε ομάδες: η Σκακιστική Ακαδημία ΕΣΘ «Γ. Ιωακειμίδης», ο Σκακιστικός Όμιλος ΣΑΧ Θεσσαλονίκης, ο «Φάρος» Βαρβασίου Χίου, ο Σκακιστικός Όμιλος Δυτικής Λέσβου «Ο Αριστοτέλης» και η Λέσχη Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος». Οι ομάδες ήταν τετραμελείς, με τρεις παίκτες ηλικίας έως 18 ετών και έναν παίκτη ηλικίας έως 12 ετών. Οι παρτίδες ήταν κανονικού χρόνου και αξιολογημένες για εθνικό και διεθνές ΕΛΟ.

                                              

 

     Στο αγωνιστικό σκέλος, η ομάδα μας (Λέσχη Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος») έκανε την έκπληξη και υπερίσχυσε των θεωρητικά ανώτερων ομάδων της Θεσσαλονίκης (η Σκακιστική Ακαδημία ΕΣΘ «Γ. Ιωακειμίδης» είναι η Ακαδημία της ΕΣΘ, μιας από τις ισχυρότερες ομάδες της χώρας), καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση! Ο «Βενιαμίν» επικράτησε κατά σειρά του «Αριστοτέλη» με 4-0, του «Φάρου» Βαρβασίου με 4-0, του Σκακιστικού Ομίλου ΣΑΧ με 2,5-1,5 και της Σκακιστικής Ακαδημίας ΕΣΘ «Γ. Ιωακειμίδης» με 3-1. Στη γενική βαθμολογία 1η η Λέσχη Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος» με 8 βαθμούς, 2η η Σκακιστική Ακαδημία ΕΣΘ «Γ. Ιωακειμίδης» με 6 βαθμούς, 3ος ο Σκακιστικός Όμιλος ΣΑΧ Θεσσαλονίκης με 4 βαθμούς, 4ος ο Σκακιστικός Όμιλος Δυτικής Λέσβου «Αριστοτέλης» με 2 βαθμούς και 5ος ο «Φάρος» Βαρβασίου Χίου.



     Με τα χρώματα της Λέσχης Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος» αγωνίσθηκαν οι: Ιωάννης Πεντογέννης, Δημοσθένης Θεοδοσίου, Άγγελος Δεληγιάννης και Κωνσταντίνος Σαμαρτζίδης. Στο πλευρό της ομάδας ήταν ο Έφορος Δημήτρης Λάμπρου, ο Αρχηγός Γιώργος Μπανταβάνης και φυσικά ο Πρόεδρος Θεολόγος Πατερέλης.



 

     Πλην του αγωνιστικού, οι αγώνες έδωσαν την ευκαιρία να συσφίξουμε τις σχέσεις μας με το αδελφό σωματείο του «Αριστοτέλη», μαζί με το οποίο προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα του αθλήματος στο νησί, καθώς και με τις ομάδες της Θεσσαλονίκης και της Χίου, με το βλέμμα σε μελλοντικές συνεργασίες.

 

     Τους αγώνες τίμησε με την παρουσία του ο πρωταθλητής Ελλάδος GM Θάνος Μαστροβασίλης, ως αρχηγός της αποστολής της ΕΣΘ. Επίσης, ο Ομοσπονδιακός Μετρ και ιδρυτής του Σ.Ο. ΣΑΧ Θεσσαλονίκης Γιώργος Βλάσσης, ως επικεφαλής της νεανικής ομάδας του συλλόγου του.



 


     Αξιοσημείωτο είναι πως την Κυριακή 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε σε υβριδική μορφή η φάση των 16  του 40ού Διασυλλογικού Κυπέλλου Ελλάδος για το 2022, όπου η ΕΣΘ αντιμετώπισε την ομάδα του ΕΣΟ ΠΑΠΑΦΗ «ΧΡΟΝΙΚΟΝ». Δύο από τις τέσσερις συναντήσεις έγιναν υβριδικά, δηλαδή μέσω ίντερνετ, αλλά με την παρουσία διαιτητή στο πλευρό των παικτών. Ο Θάνος Μαστροβασίλης από την ΕΣΘ και ο Δ. Παπακωνσταντίνου από το «Χρονικό» αγωνίστηκαν διαδικτυακά με τους αντιπάλους τους στο Ξενοδοχείο Malemi στη Σκάλα Καλλονής, κάτω από το ακούραστο βλέμμα του διαιτητή και εφόρου της ομάδας μας Δημήτρη Λάμπρου, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι (δυστυχώς) ο μόνος πιστοποιημένος διαιτητής στο νησί.

 

     Η Λέσχη Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος» θα ήθελε να συγχαρεί θερμά τους σκακιστές και όλα τα στελέχη της ομάδας μας που συνετέλεσαν σε αυτή την σημαντική αγωνιστική επιτυχία! Επίσης, να ευχαριστήσει από καρδιάς τους οικοδεσπότες του «Αριστοτέλη», και ιδιαίτερα τον κ. Πάνο Κοσμά που είχε την ιδέα και την εποπτεία του τουρνουά, το φίλο GM Θάνο Μαστροβασίλη, που εδώ και χρόνια στηρίζει το σκάκι στο νησί μας, τους σκακιστές και τα στελέχη όλων των ομάδων που συμμετείχαν, τις διαιτήτριες κ.κ. Αναγνώστου και Τριβέλλα και τέλος τις τοπικές αρχές για την στήριξη.

 

     Η συνέχεια στις σκακιέρες, με επόμενο ραντεβού τα 2α Βενιαμίνεια στις 16-17 Ιουλίου στη Μυτιλήνη!

 

Με την παράκληση της δημοσίευσης.

Με εκτίμηση,

Λέσχη Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος»





ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου