Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

BIOMERAKI

 Στηρίζουμε τους συμπατριώτες μας νέους επιχειρηματίες

 

Με μεράκι από το Πλωμάρι... BIOMERAKI 


 


«Είμαστε ό,τι τρώμε. Και αυτό που τρώμε καθορίζει τις σκέψεις,

 τη ζωή μας, το παρόν, το μέλλον και το πεπρωμένο μας.»


(Alexis Carrel, ιατρός-βιολόγος, Νόμπελ Ιατρικής)


Η παραπάνω φράση αποτέλεσε κι αποτελεί τη βασική έμπνευση της οικογένειας του Ευστρατίου και της Ευδοκίας Καλδέλη - Ξυπτερά, που είναι κόρη της συγχωριανής μας Παρασκευής Σαββέλη - Καλδέλη του Ιωάννη και της Ευδοκίας/Βικτώριας, στην προσπάθειά τους να παράγουν και να προσφέρουν στον καταναλωτή προϊόντα που ξεχωρίζουν. Η  βαθιά  τους γνώση, η μακροχρόνια ενασχόλησή τους με την καλλιέργεια και την παραγωγή και η πιστοποίηση αποτελούν τις μεγαλύτερες εγγυήσεις ότι τα προϊόντα είναι αγνά.


Πώς προέκυψε το όνομα BIOMERAKI


Ο κ. Ευστράτιος Ξυπτεράς μας εξηγεί:

«Όταν πήραμε την απόφαση να μοιραστούμε με τον κόσμο τα καλά που παράγει η γη μας, το κάναμε με πλήρη γνώση και συνείδηση της ευθύνης μας: να προσφέρουμε ποιοτικά βιολογικά προϊόντα σε όλους εσάς. Ακόμα περισσότερο, όμως, θέλαμε να μοιραστούμε ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που κάνει τη διαφορά: το μεράκι μας.

»Έτσι προέκυψε και το όνομα των προϊόντων μας, από τις δύο λέξεις που τα χαρακτηρίζουν, "βιολογικό" και "μεράκι". "BIOMERAKI", λοιπόν, για να απολαύσετε στο σπίτι σας μία σειρά από αγνά βιολογικά προϊόντα.

»Η μεστωμένη γνώση και εμπειρία σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας επιτρέπουν στα μέλη της οικογένειάς μας να έχουν τον απόλυτο έλεγχο σε κάθε βήμα, έτσι ώστε να εξασφαλίζουμε ότι όλα τα αγαθά που φτάνουν σ’ εσάς είναι κορυφαίας ποιότητας!

»Άλλωστε τα προϊόντα μας συνοδεύονται από Πιστοποίηση Βιολογικής Καλλιέργειας από τον Οργανισμό TÜV AUSTRIA Hellas, ενώ διαθέτουμε και Βεβαίωση Οικοτεχνίας, που εγγυάται την υψηλού επιπέδου μεταποιητική εργασία που γίνεται στις νεόδμητες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας στο αγρόκτημά μας, στην πλούσια και εύφορη γη στον Τρύγονα Πλωμαρίου της όμορφης Λέσβου.» 

 


Ενδεικτική Λίστα Προϊόντων

 

• Βιολογικό ελαιόλαδο

• Σαπούνι από βιολογικό ελαιόλαδο.

• Βιολογικά αρωματικά φυτά και βότανα (ανθός ρίγανης, δενδρολίβανο, φασκόμηλο, φύλλα ελιάς κ.ά.)

• Βιολογικά μελισσοκομικά προϊόντα:

    -Μέλι θυμαρίσιο

    -Μέλι ερείκης

    -Μέλι καστανιάς

    -Μέλι αγριολούλουδων και βοτάνων

    -Πολυανθική γύρη

    -Βασιλικός πολτός

    -Βάμμα πρόπολης

    -Κηραλοιφή

• Βιολογική σάλτσα ντομάτας

• Βιολογικά γλυκά του κουταλιού (βύσσινο, μήλο κ.ά.)

• Βιολογικές μαρμελάδες από φρούτα τοπικών ποικιλιών (αχλάδι, βερίκοκο, κυδώνι, μήλο, σύκο κ.ά.)

• Βιολογικοί φυσικοί χυμοί (αχλάδι, βύσσινο κ.ά.)

 

*Για όλα τα προϊόντα μας τηρούνται αυστηρά οι αρχές βιολογικής καλλιέργειας και εκτροφής, γι’ αυτό και είναι περιορισμένης παραγωγής.

*Η παραγωγή μαρμελάδων, γλυκών κουταλιού, σαλτσών κ.ά. γίνεται μέσω της οικοτεχνίας με παραδοσιακές συνταγές, χωρίς τη χρήση χημικών.

*Στα προϊόντα οικοτεχνίας ενδέχεται να εμφανιστούν αποκλίσεις σε χρωματισμό και γεύση, ακριβώς επειδή χρησιμοποιούμε πρώτες ύλες από διαφορετικές τοπικές ποικιλίες, σε διαφορετικές φάσεις ωρίμανσης και συγκομιδής και βέβαια χάρη στην απουσία χρήσης χρωστικών ουσιών και συντηρητικών.


 

Ιδιόκτητες εγκαταστάσεις

 

Η Επιχείρηση, έχοντας πλέον αποκτήσει τις νεόδμητες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της, προχωρά στα επόμενα βήματα-στόχους, όπου ένα από αυτά είναι μελλοντικά (άμεσα) το κτίριο να καταστεί επισκέψιμο. Ο επισκέπτης μεταξύ άλλων θα μπορεί να δει και να μάθει για τη μέλισσα, να τρυγήσει ο ίδιος το μέλι του, να συλλέξει τον βασιλικό πολτό του και να πραγματοποιήσει μελισσοθεραπεία - εισπνοές του εσωτερικού αέρα της κυψέλης. 


Η οικογένεια Καλδέλη - Ξυπτερά εντός του κτιρίου


Ευχαριστίες

Για την κατασκευή του κτιρίου η οικογένεια Καλδέλη - Ξυπτερά ευχαριστεί όσους βοήθησαν στην επίτευξη του στόχου. Κατά σειρά κατασκευής, τους εξής:

1) Κακές Γιώργος (Πολιτικός Μηχανικός), 2)  Περκατής Δημήτρης (χωματουργικές εργασίες), 3) Αντώνης Π. (καλούπια),  4) Χρήστος Τ. (χτίσιμο πέτρας), 5) Ρωμυλιώτης-Χριστέλης Παναγιώτης (προμήθεια και τοποθέτηση κουφωμάτων, ξυλουργικές εργασίες), 6) Αντωνάκας Γρηγόρης (ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, σύνδεση Α.Π.Ε), 7) Κακνής Εμμανουήλ & Βελούτσος Παναγιώτης (χωματουργικές-οικοδομικές εργασίες), 8) Μαϊστρέλης Νικόλαος (Αγιάσος, κατάστημα αγροτικών μηχανημάτων-υλικών οικοδομής κ.λπ.), 9) Μάγδα και Νίτσα Μανιατέλλη (κατάστημα χρωμάτων κ.ά.), 10)  Πέτσιος Μιχάλης («MP-ENERGY”,  Φωτοβολταϊκά Συστήματα), 11) Βιδαλάκης Θανάσης – STEELBESS (κατασκευή και προμήθεια μελισσοκομικού εξοπλισμού).


 

Με τους μάστορες λίγο πριν την ολοκλήρωση της κατασκευής

 

Επίσης, η οικογένεια ευχαριστεί το Γραφείο Γεωτεχνικών Μελετών Δεϊλόγκος Γατσής Ο.Ε., τις Δημόσιες Υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση και βοήθεια που προσέφεραν, όπως και τη  Διεύθυνση Δόμησης, το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής και τη Διεύθυνση Βιομηχανίας.

 


Επικοινωνία/infο:

Διεύθυνση/Address:

Τρύγονας Πλωμαρίου Λέσβου

Trigonas / Plomari, Lesvos, 812 00, Greece

Τηλέφωνα/Tel:

+30 22510-83929

+30 6974065658

E-mail: biomeraki@yahoo.com


(Πηγή: https://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/reportaz-agoras/me-meraki-apo-plomari-biomeraki?fbclid=IwAR1tSkfIgqF6lcl2u2qO7EPLX2jSLUNDOvyLuPLN7f3yojpSQDA_U8pSJYY)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου