Λικέρ από μύρτα
Υλικά:
-1 λίτρο ρακή
-70 gr μύρτα
-1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
-1 φλυτζάνι νερό
Παρασκευή:
1. Βάζουμε τα μύρτα
και τη ρακή σε γυάλινο βάζο και τα αφήνουμε ένα μήνα.
2. Μετά από ένα
μήνα, φτιάχνουμε σιρόπι: Βράζουμε το νερό και τη
ζάχαρη
για 6΄ λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς για να διαλυθεί η ζάχαρη, κι έπειτα
αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι.
3. Σουρώσουμε τα
μύρτα (με τουλουπάνι ή φίλτρο του καφέ) κι ανακατεύουμε με το σιρόπι. Το
αφήνουμε λίγες ώρες κι έπειτα το βάζουμε το λικέρ σε αποστειρωμένα μπουκάλια
και το διατηρούμε σε ντουλάπι.
Πηγή: Μαρία και Νίκος Ψιλάκης, «Τα
βότανα στην κουζίνα», εκδόσεις Καρμάνωρ,
σελ. 131.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου