Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

ΛΕΣΧΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ – ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΛΕΣΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ “ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ”

 

     Με νέο Διοικητικό Συμβούλιο, μερικώς ανανεωμένο, συνεχίζει την πορεία της η ΛΕΣΧΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ, μετά την τακτική Γενική Συνέλευση, που συνήλθε το βράδυ της Τετάρτης στην αίθουσα του Σωματείου.

     Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που με απόφαση της Γ.Σ. έγινε από πενταμελές επταμελές, απαρτίζεται από τους: Θεολόγο Πατερέλη πρόεδρο, Γιώτη Φρυδά αντιπρόεδρο, Κατερίνα Τηνιακού γενική γραμματέα, Μανώλη Μαραγγέλη ταμία, Δημήτρη Λάμπρου έφορο του τμήματος σκάκι, Ειρήνη Στεφανή και Ξενοφώντα Μαυραγάνη μέλη, με τον τελευταίο να έχει την ευθύνη των πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

     Από το προηγούμενο Δ.Σ. αποχώρησε οικειοθελώς ο ταμίας Γιάννης Λαγουτάρης, ο δε Ξενοφών Μαυραγάνης ζήτησε να μη συνεχίσει ως πρόεδρος του Σωματείου.

     Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. ο απερχόμενος πρόεδρος έκανε απολογισμό της τελευταίας δωδεκαετίας, με ειδική αναφορά στο τελευταίο επίτευγμα της ΛΕΣΧΗΣ, την ανέγερση του Μνημείου της ΛΕΣΒΙΑΚΗΣ ΦΑΛΑΓΓΑΣ, την πατρότητα της ιδέας του οποίου διεκδικούν δι’ όλων των μέσων άλλοι. Η αλήθεια είναι ότι το 2011 η ΛΕΣΧΗ εξέδωσε το λεύκωμα «ΛΕΣΒΟΣ εκατό χρόνια ελευθερίας 1912-2012», όπου δημοσιεύθηκε κείμενο για τη Λεσβιακή Φάλαγγα, μετά το οποίο άρχισε η έρευνα για τα ονόματα των μετασχόντων στην εθελοντική πατριωτική οργάνωση. Σχεδόν ταυτόχρονα το Σωματείο άρχισε να διεκδικεί την ανέγερση του μνημείου, απευθύνοντας αίτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, που απορρίφθηκε. Αλλά ο δήμαρχος Σπύρος Γαληνός, που συμφωνούσε με την ιδέα, παρέπεμψε το θέμα στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, του οποίου ο αντιπρόεδρος Κυριάκος Πετρέλλης υιοθέτησε το αίτημα και με ζέση προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση του κονδυλίου και την προώθηση όλων των δράσεων που απαιτούνταν, για να γίνει η ιδέα πράξη. Όσα, τόνισε ο πρόεδρος εκφράζοντας τη θέση του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, λέγονται για την αποκλειστική και μοναδική δράση της κυρίας Βάκκα - Κυριαζή, συγγραφέως του βιβλίου «Λεσβιακή Φάλαγγα», αποτέλεσμα της οποίας ήταν η ανέγερση του μνημείου, είναι απλώς η δημιουργία ενός καλοστημένου μύθου.

     Στη συνέχεια ο απερχόμενος πρόεδρος πρότεινε την αύξηση των μελών του Δ.Σ. από πέντε σε εφτά, όπως ρητά προβλέπεται από το καταστατικό, τη μείωση της ετήσιας συνδρομής από 30 σε 20 ευρώ και τη δημιουργία θέσης στο Δ.Σ. αρχηγού του τμήματος σκάκι, προτάσεις που εγκρίθηκαν ομόφωνα.

     Στη συνέχεια επακολούθησε εκλογή του νέου Δ.Σ., το οποίο ακολούθως συγκροτήθηκε σε σώμα όπως αναφέρεται παραπάνω. Αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ. εξελέγησαν ο Στρατής Ψαρράς και η Ρηνούλα Μιχαλέλλη, την δε Εξελεγκτική Επιτροπή αποτελούν ο Στάθης Βαρβαγιάννης και ο Γιάννης Λαγουτάρης.

     Πρώτο μέλημα του νέου Δ.Σ. είναι η υποβολή στην ΕΤΑΛ αιτήματος, για την υπαγωγή του διεθνούς τουρνουά σκάκι σε ένα από τα προγράμματα που διαχειρίζεται.

Ξενοφών Μαυραγάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου