Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΑΚΗΣ_ΜΟΥΤΑΦΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

 

Μουτάφειο Πνευματικό Ίδρυμα του Ενοριακού

Σκαλοχωρίου Λέσβου

  

Από το συμπατριώτη μας Τάκη Χ. Ιορδάνη λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω είδηση, μαζί με τα συγχαρητήριά μας για τους δραστήριους Σκαλοχωρίτες.

  

Είναι ευχάριστο να βλέπεις να λαμβάνει σάρκα και οστά η εν ζωή βούληση δωρητή, μετά τον θάνατό του. Αναφέρομαι στη δωρεά που έκανε η αείμνηστη θεία μου Φωτώ Μουτάφη, δωρίζοντας στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Σκαλοχωρίου το καφενείο τους στην Πλατεία, δίπλα στον πλάτανο του χωριού.

  

Χάρτης Λέσβου. Εικόνα από το Διαδίκτυο


Τούτο, αφού ανακαινίστηκε, διαρρυθμίστηκε και ευπρεπίστηκε, είναι ήδη διαθέσιμο στην υπηρεσία όλων των Σκαλοχωριτών. Σε περίοπτο θέση του έχει τοποθετηθεί η φωτογραφία των δωρητών, Στρατή και Φωτώς Μουτάφη. Του έχει τέλος δοθεί η ονομασία «Μουτάφειο Πνευματικό Ίδρυμα του Ενοριακού Σκαλοχωρίου».

Όλα αυτά έγιναν υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του καλού φίλου παπα-Λευτέρη Ναούμ, του εφημέριου του χωριού.

Η χρησιμότητα της αιθούσης είναι προφανής, όταν, όπως μου είπε ο επισπεύδων της όλης υπόθεσης, αγαπητός φίλος παπα-Λευτέρης, σ’ αυτό λαμβάνουν ήδη χώρα:

-Μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής. Διδάσκαλος είναι ο ίδιος ο παπα-Λευτέρης, ο οποίος κατέχει το σχετικό πτυχίο.

-Μαθήματα Κατηχητικού.

-Μαθήματα Αγγλικής γλώσσας από δάσκαλο που έρχεται για το σκοπό αυτό σε τακτές ημέρες. Τούτο δίνει τη δυνατότητα οι μικροί μαθητές του χωριού μας να μαθαίνουν Αγγλικά στο χωριό τους, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό για τους γονείς τους, αφού τους απαλλάσσει από την υποχρέωση να τους πηγαίνουν για το σκοπό αυτό στην Καλλονή ή άλλα χωριά.

Θέλω να πιστεύω ότι η δωρήτρια θεία μου Φωτώ, βλέποντας από εκεί πάνω που βρίσκεται, είναι πλήρως ικανοποιημένη, αφού η βούλησή της έχει εκπληρωθεί στο ακέραιο.

Περαίνων, εκφράζω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου στον ακάματο λευίτη του χωριού μας παπα-Λευτέρη.

Εύχομαι το «Μουτάφειο Ίδρυμα», στο μέτρο βέβαια που του ανήκει, να μακροημερεύσει, συμβάλλοντας στην πνευματική ανάταση και πρόοδο του Σκαλοχωρίου.

 

5 Οκτωβρίου 2024

Δρ. Παναγιώτης (Τάκης) Ιορδάνης

E-mail: takisiord@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου