Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Φυτικά καλλυντικά

Βελούδινα χέρια με ελαιόλαδο και λεμόνι

Προστασία και απολέπιση των άκρων

 

Απαλλαγείτε από τα ξηρά και σκασμένα χέρια, χρησιμοποιώντας μια απλή φυσική μάσκα χεριών που μαλακώνει, προστατεύει και απολεπίζει τα χέρια σας, χαρίζοντάς τους ομοιόμορφο χρώμα και απαλότητα.
Υλικά:
- 1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού                                  
- 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
Παρασκευή:
 Ανακατέψτε τα δυο υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τρόπος εφαρμογής:
Απλώστε το μείγμα στα χέρια σας κι αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλυθείτε πολύ καλά και απολαύστε τα υπέροχα βελούδινα χέρια σας.

*****

  

Κρέμα νυκτός με ελαιόλαδο και ξύδι


Η κρέμα νυκτός θα κάνει το δέρμα σας να λάμπει. Το ελαιόλαδο μαλακώνει και ενυδατώνει, ενώ το ξύδι περιορίζει τις κηλίδες, σκοτώνει τα μικρόβια κι απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Υλικά:

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
¼ φλιτζανιού ξύδι
¼ φλιτζανιού νερό

Παρασκευή και Εφαρμογή:

Ανακατέψτε τα υλικά όλα μαζί, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Βρέξτε το πρόσωπό σας με νερό κι απλώστε την κρέμα στο δέρμα. Για καλύτερα αποτελέσματα, αφήστε την όλο το βράδυ.


*****

 

Ενυδατική κρέμα με αλόη βέρα και ελαιόλαδο


Η αλόη βέρα είναι ένα κακτοειδές φυτό που χρησιμοποιείται σαν καλλυντικό και σαν φάρμακο εδώ και αιώνες. Οι ιδιότητες αυτές της αλόης, σε συνδυασμό με το θαυματουργό ελαιόλαδο — στην Ελλάδα το έχουμε όλοι στην κουζίνα μας — δίνουν μία εύκολη φυτική κρέμα, που θα ενυδατώσει και θα κάνει απαλό κι όμορφο το δέρμα σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζελέ που θα βγάλετε κατευθείαν από φυτό αλόης βέρα ή να αγοράσετε φυσικό ζελέ αλόης από κάποιο φαρμακείο.

Υλικά:
-1 κουταλιά σούπας αγνό ελαιόλαδο
-2 κουταλάκια του γλυκού ζελέ από φρέσκο φύλλο αλόης ή από φαρμακείο

Παρασκευή:
Σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι αναμείξετε τα δύο υλικά για μερικά λεπτά, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Εφαρμογή:
Χρησιμοποιείτε την ενυδατική κρέμα κάθε βράδυ. Η κρέμα είναι πολύ θρεπτική για το δέρμα. Σύντομα θα διαπιστώσετε ότι η επιδερμίδα σας έχει αποκτήσει μία ιδιαίτερη λάμψη και το δέρμα σας είναι πιο ελαστικό και απαλό.

Πηγή: http://proionta-tis-fisis.com/krema-peripiisis-apo-ton-galino/
 
*****

 

Αντιρυτιδικό λάδι με κανέλα και ελαιόλαδο


Η ηλικία, οι συνθήκες κι οι δυσκολίες της ζωής αφήνουν βαθιά τα αποτυπώματά τους στο πρόσωπο και στο σώμα μας. Πέρα από τις ακριβές κρέμες του εμπορίου, μπορείτε να βοηθήσετε το δέρμα σας στη μάχη κατά της αντιγήρανσης, με ένα θαυματουργό αρωματικό λάδι κανέλας.

Υλικά:
-2 πακετάκια ξυλάκια κανέλας από σούπερ-μάρκετ 
-αγνό ελαιόλαδο

Παρασκευή:

Γεμίστε ένα αποστειρωμένο βάζο των 100 ml με ξυλάκια κανέλας και καλύψτε τα μέχρι πάνω με ελαιόλαδο. Αφήστε το βάζο στον ήλιο για 3 εβδομάδες. Η κανέλα θα αποδεσμεύσει τα δραστικά συστατικά της στο ελαιόλαδο κι έτσι θα έχετε ένα θαυματουργό λάδι εύκολα και οικονομικά. Δεν χρειάζεται να βγάλετε τα ξυλάκια κανέλας από το βάζο. Όσο μένουν μέσα, τόσο το λάδι σας θα γίνεται πιο δυνατό.

Τρόπος χρήσης:

-Πριν χρησιμοποιήσετε το λάδι κανέλας, το αραιώνετε με κάποιο άλλο λάδι, για παράδειγμα αμυγδαλέλαιο ή καλαμποκέλαιο ή σησαμέλαιο ή άλλο, σε ποσότητα 5 σταγόνες λάδι κανέλας με 7 κουταλιές άλλου λαδιού.

-Κάθε δύο μέρες απλώνετε στο πρόσωπο και το λαιμό σας μία ποσότητα από το λάδι, δημιουργώντας μία λεπτή στρώση και δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στα σημεία που έχουν ρυτίδες και στις γραμμές έκφρασης. Καλό θα ήταν να προτιμήσετε να κάνετε τη θεραπεία το βράδυ. Αν την κάνετε μέρα, αποφύγετε να εκτεθείτε στον ήλιο για μερικές ώρες.

-Προσοχή! Δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσουν όσοι είναι αλλεργικοί στην κανέλα.

Πηγή:http://www.xorisorianews.gr/%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%b1%ce%be%cf%84%ce%b5-%ce%bb%ce%b1%ce%b4%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%b1%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%83%ce%b2%ce%b7%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%81%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%b4/#sthash.yJJQOarM.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου