Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

ΛΕΣΧΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ~ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ 140 ΧΡΟΝΙΑ

ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΣΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ
29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Με έκθεση έργων του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τα 140 χρόνια της ΛΕΣΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, που θα συνοδευτούν με ομιλία για τον ζωγράφο και το έργο του από τον πρόεδρο της ΣΤΕΓΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΥ Ευάγγελο Βογιατζή, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 29 Απριλίου στις 7.30΄ το βράδυ.
       
***
ΔΥΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ

        ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 21-22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


     Με δυο εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το  πρόγραμμα εορτασμού των 140 χρόνων από την ίδρυση της ΛΕΣΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ.



     Ειδικότερα, το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, ώρα 7.30΄ το βράδυ, οι συγγραφείς Άρης Κυριαζής και Ξενοφών Μαυραγάνης και ο ιστοριοδίφης Γιώργος Β. Λαγουμίδης συζητούν στην αίθουσα του σωματείου, με θέμα «Πικρές και ευτράπελες ιστορίες της δικτατορίας».

     Στη συζήτηση, κατά την οποία θα εισφέρει ο καθένας γεγονότα και πράξεις της δικτατορίας που έζησαν ή παρακολούθησαν οι ίδιοι, θα μπορούν να λάβουν μέρος και όσοι θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση.



      Την Κυριακή 22 Απριλίου, στην ίδια αίθουσα και την ίδια ώρα, θα μιλήσει η φιλόλογος του Γενικού Λυκείου Πλωμαρίου Γεωργία Φράγκου, με θέμα την ίδρυση και λειτουργία των σχολείων της κωμόπολης του Πλωμαρίου, αναφερόμενη ταυτόχρονα σε σπουδαίους δασκάλους, που συνέδεσαν τη ζωή τους με την εκπαίδευση των Πλωμαριτών.



     Η είσοδος και στις δύο εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Ο Πρόεδρος της Λέσχης

Ξενοφών Μαυραγάνης



Σημείωση: Όλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων θα βρείτε στο http://paleochori-lesvos.blogspot.gr/2018/04/140.html.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου