Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

ΛΕΣΧΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ~ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

 

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

                                              

Τουρκικά γραμματόσημα επισημασμένα με τις σφραγίδες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ, καρτ-ποστάλ, ταχυδρομικά δελτάρια, ακόμα και επιστολές που στάλθηκαν από τη Λέσβο σε διάφορες διευθύνσεις τον πρώτο καιρό αμέσως μετά την 8η Νοεμβρίου 1912, που σηματοδότησε την απελευθέρωση του νησιού, εκτίθενται από το βράδυ του Σαββάτου 7 Ιουλίου στις 7:30΄ το βράδυ στην αίθουσα της ΛΕΣΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ.

 

Τα κομμάτια αυτά ανήκουν στον συλλέκτη Μιχάλη Τσιπίδη, πολλά από τα οποία στις πρωτότυπες μορφές τους έχουν χαρισθεί στη Λέσχη. Για το λόγο αυτό και για άλλες προσφορές του προς το σωματείο, έχει ανακηρυχθεί επίτιμο μέλος της.

 

Κατά τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνει αναλυτική παρουσίαση των ντοκουμέντων, τα οποία, σε επιμελημένες μεγεθύνσεις μαζί με το περιεχόμενο των επιστολικών δελταρίων και των επιστολών, θα εκτίθενται για μία εβδομάδα.

 

Στο μεταξύ και μέχρι την Παρασκευή συνεχίζεται η έκθεση των έργων των μαθητών του Εργαστηρίου Ζωγραφικής, που λειτουργεί στο Πλωμάρι υπό τη διεύθυνση της Ρηνούλας  Μιχαλέλλη.

 

Ο Πρόεδρος της Λέσχης

Ξενοφών Μαυραγάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου