Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝ ΠΡΟΣ ΕΚΔΟΤΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "ΠΛΩΜΑΡΙΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ"

Από τον συμπατριώτη μας Ξενοφώντα Ε. Μαυραγάνη, συγγραφέα και Πρόεδρο της Λέσχης Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος», λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω μήνυμά του προς τον Βασίλειο Βαλάκο, νέο Πρόεδρο του Συνδέσμου Πλωμαριτών Αττικής «Βενιαμίν ο Λέσβιος» και υπεύθυνο του περιοδικού «Πλωμαρίτικοι Αντίλαλοι», με την παρατήρηση ότι το Πλωμάρι μας χρειάζεται όλους. Η κοινή καταγωγή, η αγάπη για τον τόπο μας, οι κοινές αξίες και επιδιώξεις πρέπει να μας ενώνουν και να μας οδηγούν στην αλληλοεκτίμηση και στη συνεργασία. Κι αν κάποιες φορές κάνουμε παραλείψεις κι εγείρουμε παράπονα, είναι εύκολο να τα διορθώνουμε με καλόπιστο διάλογο, για το καλό του τόπου μας…  

               

***

--- Προωθημένο μήνυμα ---

Από: xenofon mavraganis <2rahidi@gmail.com>

Ημερομηνία: 28 Ιουλίου 2018 - 5:58 μ.μ.

Θέμα:
Προς:
plomariathens@gmail.com

 

Κύριο

Βασίλειο Βαλάκο,

εκδότη-διευθυντή των «Πλωμαρίτικων Aντίλαλων»

 

Κύριε Βαλάκο,

διάβασα το τελευταίο τεύχος του περιοδικού, που αναφέρεται στον αιφνίδιο θάνατο του Δημήτρη Χαλαυτή και σε άλλα σημαντικά γεγονότα, όπως η εκλογή σας ως νέου προέδρου του Συνδέσμου, ο ετήσιος χορός, η μονοήμερη εκδρομή στην Κύμη και άλλα εξόχως ενδιαφέροντα, λησμονήσατε όμως να αναφερθείτε στην παρουσίαση του βιβλίου μου στην αίθουσα της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, με την συνεργασία του εκλιπόντος προέδρου σας και την παρουσία διαπρεπών ομιλητών, προφανώς γιατί ο παρουσιαζόμενος δεν ανήκει στην στενή ομάδα των Αθηναίων που νομίζουν ότι είναι Πλωμαρίτες.

     Καλά αυτό. Αλλά να αγνοήσετε εσείς οι Πλωμαρίτες το πρόγραμμα εορτασμού των 140 χρόνων ύπαρξης και λειτουργίας της ΛΕΣΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ πάει πάρα πολύ. Ένα πρόγραμμα διάρκειας 6 μηνών, με θέατρο, μουσική, επιστήμη, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, επιτόπια παρουσία των μουσείων ΤΕΡΙΑΝΤ, ΘΕΟΦΙΛΟΥ, ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ, μόνο από  ανθρώπους που στερούνται ανθρωπιστικής παιδείας, θα μπορούσε να παραβλεφθεί. Είναι προφανές ότι δεν σας ενδιαφέρει η όποια πνευματική - καλλιτεχνική δραστηριότητα εδώ στο Πλωμάρι, γι’ αυτό και δεν ενδιαφέρεστε γι’ αυτήν, παρ' όλο που έχει ασχοληθεί σύσσωμος ο τοπικός τύπος, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Η ΑΥΓΗ, ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ, Η ΕΡΤ.

     Λόγω αυτής της εχθρικής τακτικής σας, θα παρακαλούσα να μην ασχοληθείτε, που δεν ασχολείσθε βέβαια, με εμάς όσο τουλάχιστον εγώ εξακολουθώ να είμαι πρόεδρος αυτού του σωματείου.

                 Εν πλήρει οργή

Ξενοφών Ε. Μαυραγάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου