Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΑΚΗΣ ~ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΚΑΛΛΟΝΗΣ - ΣΙΓΡΙΟΥ

ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ

Ο ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ - ΣΙΓΡΙΟΥ

 

     Στα πλαίσια της παρακολούθησης (follow up) του έργου της Επιτροπής Αγώνα για τον  «οδικό άξονα Καλλονής - Σιγρίου», ως ο Πρόεδρός της, επισκέφθηκα σήμερα 14.11.2018 το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και είχα διεξοδική συζήτηση επ’ αυτού με τον αρμόδιο Διευθυντή κ. Δ. Αναγνώπουλο. Τούτη ήταν συνέχεια εκείνης της προ εννεαμήνου περίπου.

     Η σημερινή επίσκεψη ήταν για μένα ιδιαίτερα ευχάριστη, αφού με τη συζήτηση που έγινε πείσθηκα ότι ο «οδικός άξονας Καλλονής - Σιγρίου» τελικά θα ολοκληρωθεί μέσα στα όρια του βιολογικού μου κύκλου και έτσι η σχετική δέσμευσή μου, ότι θα τον περπατήσω απ’ την Καλλονή ως το Σίγρι, στα 46.664 μέτρα του, όταν αυτός θα παραδοθεί τελειωμένος, θα γίνει πραγματικότητα.

 

    Αυτά που αξονικά κατέγραψα ήταν:

    - Τα κονδύλια για την ολοκλήρωσή του υπάρχουν και είναι αποκλειστικά δεσμευμένα για το έργο μας.

    - Η ολοκλήρωση του έργου θα γίνει μέσα στα πλαίσια των χρονοδιαγραμμάτων και των χρονικών οριζόντων ισχύος του νέου ΕΣΠΑ 2014 - 2020.

    - Το έργο θα το ολοκληρώσει κοινοπραξία της ΑΚΤΩΡ και της μιας εκ των τριών εταιρειών της παλιάς κοινοπραξίας που ξεκίνησε το έργο το 2013.

    - Το γεγονός που είναι χαρακτηριστικό είναι πως φαίνεται σταθήκαμε «τυχεροί» στο ότι, ευτυχώς, η νέα ηγεσία της ΑΚΤΩΡ δεν ενέταξε το έργο μας σ’ εκείνα τα έργα που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη ηγεσία της και η νέα τα απέρριψε.

   - Ότι ολοκληρώνονται τα διαδικαστικά και επίκειται η υπογραφή της απαιτούμενης  συμβάσεως με το νέο κοινοπρακτικό σχήμα.

    - Τέλος, ότι, όπως λέει ο μεγάλος Λαζόπουλος, η «πρώτη κασμαδιά» της επανέναρξης των εργασιών στο δρόμο μας θα γίνει οσονούπω.

 

    Την αλήθεια του πράγματος πιστεύω ότι θα τη δούμε μπροστά μας άμεσα κι έτσι πια θα πάψει η όποια αδημονία μας. Ο θυμόσοφος λαός μας σ’ αυτές τις περιπτώσεις λέει το: «κοντός ψαλμός, αλληλούια»

 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα

Τάκης Ιορδάνης


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου