Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝ ~ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ Η ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ


ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ
Η ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

     
     Για δέκατη συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα της ΛΕΣΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ "ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ" η καθιερωμένη συγχαρητήρια τελετή των νέων φοιτητών και σπουδαστών, που αποφοίτησαν από τα λύκεια του Πλωμαρίου. Η τελετή, που οργανώθηκε για πρώτη φορά το 2008, εμπλουτίσθηκε από εφέτος με την καθιέρωση χρηματικού επάθλου στο φοιτητή ή τη φοιτήτρια που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία.27 Δεκεμβρίου 2017 στη Λέσχη Πλωμαρίου.

            
     Για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, το χρηματικό έπαθλο έλαβε η ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗ-ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ από το Παλαιοχώρι, που εισήχθη στη Νομική Θεσσαλονίκης, με δωροθέτη την Επιχείρηση «Κατερίνα Λούπου - Πατερέλλη Ο.Ε. Οινοφόρος Μεγαλοχωρίου». Το βραβείο επέδωσε η κυρία Πατερέλλη, που, με το σύζυγό της Παντελή, γνωστό αυτοδιοικητικό παράγοντα, βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Πλωμάρι. Επιδίδοντας το βραβείο, η κυρία Πατερέλλη συνεχάρη τους νέους φοιτητές και σπουδαστές για την επιτυχία τους, αλλά και τη ΛΕΣΧΗ για την πρωτοβουλία της, τονίζοντας ότι ο ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ Μεγαλοχωρίου, θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες.
    
     Η κυρία Πατερέλλη επιδίδοντας το χρηματικό έπαθλο στη Χρυσοβαλάντη-Ειρήνη Ανδρόνικου, φοιτήτρια Νομικής.

Ο κύριος Παντελής Πατερέλλης συγχαίρει επιτυχόντα.

     Ανοίγοντας την εκδήλωση ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Θεολόγος Πατερέλλης, θύμισε στους παρόντες τη δεκάχρονη πορεία της συγχαρητήριας τελετής. Το σωματείο, που το 2018 θα γιορτάσει με σειρά εκδηλώσεων τα 140 χρόνια της ύπαρξης και δράσης του, ευελπιστεί ότι για τις επόμενες χρονιές θα υπάρξουν φιλοπρόοδοι επιχειρηματίες της περιοχής που θα στηρίξουν την εκδήλωση.
              
Παρουσιαστής της εκδήλωσης ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης Πλωμαρίου Θεολόγος Πατερέλης.


     Τους νέους ακαδημαϊκούς πολίτες υποδέχθηκε εκ μέρους του Δ.Σ. το μέλος του, φιλόλογος Γεωργία Φράγκου, που τόνισε ότι η επιτυχία των σημερινών φοιτητών λογίζεται διπλή, αφού πέραν των άλλων είχαν να αντιμετωπίσουν και τις συνέπειες του σεισμού της 12ης Ιουνίου.           

                                     
     Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καθιερωμένη τάξη της εκδήλωσης, μίλησε ο πτυχιούχος της Σχολής Εσωτερικού Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού των ΤΕΙ Αθηνών Γιάννης Γαλέτσας, με θέμα «Επανάχρηση δύο βιομηχανικών κτιρίων σε τοπική αγορά παραδοσιακών προϊόντων, ξενώνες και αγροτουριστικά εργαστήρια» (κτίριο Γεωργαντέλλη και κτίριο Βουλαλά στο Πλωμάρι), που ήταν και το αντικείμενο της πτυχιακής του διατριβής.


Η κυρία Φράγκου συγχαίρει πρωτοετή φοιτήτρια.
                        

     Τους συγκεντρωμένους χαιρέτησε η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πλωμαρίου Λίτσα Βάμβουρα, που, διατυπώνοντας τις συγχαρητήριες ευχές της, ανακοίνωσε πως το Δ.Σ. των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Πλωμαρίου, του οποίου είναι μέλος, αποφάσισε τη χορήγηση τεσσάρων υποτροφιών σε ισάριθμους φοιτητές, πλην όμως τα ποσά δεν μπορούν να εκταμιευθούν λόγω άρνησης του προέδρου των Φ.Ι.Π., μητροπολίτη Μυτιλήνης, να υπογράψει την απόφαση. Προέτρεψε μάλιστα τους παρόντες να αποστείλουν σχετική επιστολή στον μητροπολίτη, καλώντας τον να μεταβάλει θέση. 

              


              

     Στο τέλος τα δώρα της ΛΕΣΧΗΣ στους νέους ακαδημαϊκούς πολίτες, που αποτελούνταν από βιβλία, επέδωσαν, εκτός από τους ομιλητές, ο γενικός γραμματέας και ο ταμίας του Σωματείου Γιώργος Φωτεινός και Γιάννης Λαγουτάρης, ο διευθυντής ΓΕ.Λ. Γρηγόρης Καλδέλης και η διευθύντρια του Γυμνασίου Μαρία Γεωργοπούλου, οι καθηγητές Ζαχαρώ Καλακώνη και Στρατής Μιχαλέλλης και ο Παντελής Πατερέλλης.    
              


Η κυρία Λίτσα Βάμβουρα εκπροσώπησε το Δήμο Λέσβου στη συγχαρητήρια τελετή.     Οι εφετινοί τιμηθέντες από την ΛΕΣΧΗ είναι οι εξής φοιτητές και σπουδαστές: Ανδρόνικου Χρυσοβαλάντη-Ειρήνη, Ασπρολούπου Αντωνία, Βόμβυρας-Βαρτής Γεώργιος, Κακάμπουρα Βασιλική, Καλαμποκά Ειρήνη, Κατσιγίνη Άννα, Κόρτσα Έντζι, Λούπου Στυλιανή, Μαϊδώνης Παναγιώτης, Μπιτσάκου Ένερικ, Παπγής Δημήτριος, Παππά Μυρσίνη, Παράσχου Μυρσίνη, Σανιδά Μεταξία, Συμανής Δημήτριος και Τζίκα Κλάρα από το Γενικό Λύκειο Πλωμαρίου. Από το Επαγγελματικό Λύκειο Πλωμαρίου: Ευαγγελινέλλη Μυρσίνη, Ζηραγκάκης Κωνσταντίνος-Ζήσης, Καλλία Ειρήνη, Καραμπέτσος Κωνσταντίνος, Κατωτριώτης Παναγιώτης, Μουντανάρης Κωνσταντίνος, Ρεπάνης Ευάγγελος και Χατζηκυριάκου Μαρία - Ελένη.
  

    


  


             


            


                      


                 


                       


Λαμπερά πρόσωπα, χαρά, καμάρι…  Οι καρποί της παιδείας είναι γλυκείς…  

         

Δείτε το βίντεο εκδήλωσης στο
https://www.youtube.com/watch?v=1-77IlLl2xk

Μαυραγάνης Ξενοφών
Πρόεδρος Λέσχης Πλωμαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου