Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

ΛΕΣΧΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ~ ΝΕΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ

 

Συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα η Έκθεση Φωτογραφίας του παλιού Πλωμαριού, που λειτουργεί στην αίθουσα της ΛΕΣΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ, στα πλαίσια του εορτασμού των 140 χρόνων της λειτουργίας της.

 

Οι επισκέπτες της έκθεσης αναγνωρίζουν πρόσωπα και θυμούνται γεγονότα και καταστάσεις, τις οποίες είτε έχουν ζήσει είτε τις γνωρίζουν από αφηγήσεις.

 

Στο μεταξύ, το προσεχές Σάββατο 9 Ιουνίου, στις 7.30΄ το βράδυ, εγκαινιάζεται η Έκθεση Νησιωτών Ζωγράφων, που οργανώνεται από την Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου α.ε. και πρόκειται για το αποτέλεσμα διαγωνιστικού προγράμματος του 2016, από το οποίο και προέκυψε το βιβλίο «ΟΙ ΓΛΑΡΟΙ», που το συνθέτουν κείμενα και εικαστικά έργα καλλιτεχνών που εμπνεύστηκαν από το ομώνυμο διήγημα του Ηλία Βενέζη. Το βιβλίο θα διανέμεται δωρεάν στους επισκέπτες της έκθεσης.

 

Την επομένη εξάλλου,  Κυριακή 10 Ιουνίου, στις 7.30΄ το βράδυ, στην ίδια παραπάνω αίθουσα θα παρουσιαστεί η δράση των εθελοντικών συλλογικοτήτων της Λέσβου, που έχουν σκοπό τη διαφύλαξη του νησιού από πυρκαγιές, καθώς και την προσφορά βοήθειας σε περιπτώσεις ακραίων φυσικών φαινομένων. Για το έργο των οργανώσεων αυτών θα μιλήσει ο πρόεδρός τους Δημήτρης Βελούτσος, ο οποίος και θα παρουσιάσει αποξηραμένα δείγματα από την πλούσια χλωρίδα του νησιού.

 

Ο Πρόεδρος της Λέσχης
Ξενοφών Μαυραγάνης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου