Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

ΛΕΣΧΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ~ ΕΚΘΕΣΗ ΝΗΣΙΩΤΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ

ΕΚΘΕΣΗ ΝΗΣΙΩΤΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗ «ΛΕΣΧΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ»

 

Με δεκαπέντε πίνακες γνωστών ζωγράφων συμμετέχει η Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου α.ε. (Ε.Τ.Α.Λ.) στις εκδηλώσεις για τα 140 χρόνια από την ίδρυση της ΛΕΣΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ.  Με μια έκθεση υψηλών αξιώσεων, της οποίας τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (9/6) παρουσία του γενικού διευθυντή της Ε.Τ.Α.Λ. Τάσου Περιμένη και άλλων στελεχών της.

 

clip_image002

 

Οι πίνακες προέρχονται από το πρόγραμμα «Νήσων Περίπλους», που οργανώθηκε στη Μυτιλήνη το καλοκαίρι του 2015 και είναι εμπνευσμένοι από το λεσβιακό περιβάλλον και το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα που την εποχή εκείνη βρισκόταν σε έξαρση.

 

clip_image004

 

Στην αίθουσα της ΛΕΣΧΗΣ εκτίθενται έργα του καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας Γιάννη Ζιώγα, που είχε και την ευθύνη του master class της Ε.Τ.Α.Λ., καθώς και των ζωγράφων Αποστολάκη, Βαζούκου, Κερούλη, Βολιώτη, Γρηγοριάδη, Παπαποστόλου, Ρούσσου, Μπλαζογιαννάκη, Σπανάκη, Καλαντζάκη, Βερβέρη, Πατσιόλου και Καβαρνού, δείγμα των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, που εκτός των άλλων αναπτύσσει η πολύτιμη για την Λέσβο, αναπτυξιακή εταιρία.

 

clip_image006

 

Μιλώντας κατά τη διάρκεια των εγκαινίων εκ μέρους της Ε.Τ.Α.Λ. α.ε. ο Τάσος Περιμένης, τόνισε πως «αυτή η έκθεση και κάθε προσπάθειά μας, αφιερώνεται σε όλους τους κατοίκους των νησιών της Ελλάδας που επιμένουν να ζουν και να ακμάζουν σ’ αυτά», σημειώνοντας επίσης πως η ΛΕΣΧΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ αποτελεί ένα απτό παράδειγμα σωστής εφαρμογής των διαφόρων αναπτυξιακών προγραμμάτων που θέτει σε εφαρμογή η εταιρία. Πρόσθεσε ακόμα πως ο πολιτισμός συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και την προωθεί, αφού αποτελεί σημαντικότατη απασχόληση του ανθρώπου που ζει και ζει και δρα σ’ έναν τόπο.

 

clip_image008

 

Καλωσορίζοντας τους ανθρώπους της Ε.Τ.Α.Λ., ο πρόεδρος της ΛΕΣΧΗΣ Ξενοφών Μαυραγάνης ευχαρίστησε όλους όσοι μετέχουν και εργάζονται σ’ αυτήν, επισημαίνοντας ότι, χωρίς την εμπιστοσύνη και την αγάπη που έδειξαν προς το πολιτιστικό έργο της, δεν θα μπορούσαμε σήμερα ούτε να γιορτάζουμε τα 140 χρόνια από την ίδρυσή της ούτε να οργανώνουμε εκδηλώσεις τέτοιων υψηλών αξιώσεων.

 

clip_image010

 

Οι επισκέπτες της έκθεσης, που θα μείνει ανοιχτή μέχρι τις 22 Ιουνίου, εκτός από την απόλαυση των καλλιτεχνικών δημιουργημάτων, αποκτούν το βιβλίο «Οι γλάροι» με εικαστικές δημιουργίες εμπνευσμένες από το ομώνυμο διήγημα του Λέσβιου λογοτέχνη Ηλία Βενέζη, καθώς και έντυπα στα οποία απεικονίζεται η δράση «Νήσων Περίπλους» και κατατοπιστικά σημειώματα για τους μετέχοντες ζωγράφους.

Ο Πρόεδρος της Λέσχης

Ξενοφών Μαυραγάνης

 

clip_image012 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου