Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

ΛΕΣΧΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ - ΕΚΘΕΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ

ΕΚΘΕΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ

ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 140ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ

            

Ο Γιώργος Θαλάσσης, η Κατερίνα και ο Σπίθας, ο Τζων Γκρηκ, ο Μπλεκ, ο Μικρός Καουμπόι, ο Μικρός Σερίφης, ο Γκαούρ Ταρζάν, ο Μπαγκς Μπάνυ, ο Μίκυ, η Μίνι, ο Ποπάυ, ο Σεραφίνο, ο Ζαγκόρ, ο Φάντομ, ο Καραγκιόζης, ο Τιραμόλα, η Μανίνα και πολλοί ακόμη ήρωες των κόμικς «ζωντανεύουν» στην αίθουσα της Λέσχης Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος» με την ευκαιρία της Έκθεσης «Λαϊκά Περιοδικά και κόμικς πέντε  δεκαετιών, 1940-1990» από τη συλλογή του φιλολόγου και Διευθυντή του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης Παναγιώτη Σκορδά, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 23 Ιουνίου.

 

Παρουσιάζονται πάνω από 90 διαφορετικά περιοδικά και κόμικς, όπως: Ελληνόπουλο, Μάσκα, Διάπλασις των Παίδων, Παιδικός κόσμος, Ήλιος, Χαρούμενα παιδιά, Ζωή του παιδιού, Αγόρι, Ασημένιο βέλος, Μπόζο, Γιουπιπί, Μάχη, Κράνος, Ροντέο, Πειραχτήρι, Μίστερ Νο, Περιπέτεια, Γκολ, Τανκς, Μασκούλα, ΠΑΜΕΚ, Φάντομ, Σινεμασκόπ, Ντόμινο, Βεντέτα, Ρομάντζο, Θεατής, Μπουκέτο, Φαντάζιο, Χτυποκάρδι, Κοκορίκο,  Πάνθεον και πολλά άλλα. Ανάμεσα στα εκθέματα και ένα πρωτότυπο ολοσέλιδο σκίτσο του Βύρωνα Απτόσογλου, σκιτσογράφου του Μικρού Ήρωα. Η επιμέλεια της Έκθεσης,  που θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018,  ανήκει στη Βαγγελιώ Τζαφέρη.

 

Μέρος της έκθεσης είχε πρωτοπαρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία την περασμένη άνοιξη στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη. Η Έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που οργανώνει η Λέσχη Πλωμαρίου, για να εορτάσει και να τιμήσει τα 140 χρόνια από την ίδρυση του  ιστορικού Σωματείου.

 

Στο μεταξύ έληξε το βράδυ της Παρασκευής η έκθεση δεκαπέντε πινάκων ζωγραφικής, που ανήκουν στην ΕΤΑΛ α.ε. και φιλοτεχνήθηκαν το καλοκαίρι του 2015,  στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Νήσων περίπλους», στην οποία συμμετείχαν 11 αναπτυξιακές νησιωτικές εταιρίες. Στους επισκέπτες της έκθεσης διανέμονταν διάφορα έντυπα, που έχουν εκδοθεί από την αναπτυξιακή εταιρία της Λέσβου, μεταξύ των οποίων και οι ΓΛΑΡΟΙ, με εικαστικά έργα εμπνευσμένα από το ομώνυμο διήγημα του Ηλία Βενέζη.

 

Επίσης, την Κυριακή 1η Ιουλίου εγκαινιάζεται η Έκθεση των μαθητών του Εργαστηρίου Ζωγραφικής, που διευθύνει  στο Πλωμάρι η Ειρήνη Μιχαλέλλη. 

 

Ο Πρόεδρος της Λέσχης

Ξενοφών Μαυραγάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου