Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΚΕΡΑΣΟ

Λικέρ Κερασό
Διαβάστε τη συνταγή της φίλης μου Σούλας Σαμουρδάνη-Οικονόμου από το Βόλο κι ετοιμαστείτε, όταν θα βγουν τ’ αγριοκέρασα και τα βύσσινα, να φτιάξετε «Κερασό» – αλήθεια, το όνομα του λικέρ δεν σας φέρνει στο νου το μέλλοντα του ρήματος κερνώ - θα κεράσω, αφού τα λικέρ τα προορίζουμε για κέρασμα των επισκεπτών μας;

Υλικά:
1 κιλό άγρια βύσσινα ή αγριοκέρασα
1 κιλό ζάχαρη
600 ml κονιάκ
2 ξυλαράκια κανέλα
5 μοσχοκάρφια (γαρύφαλλα)

Παρασκευή:
1. Πλένουμε τα βύσσινα κι αφαιρούμε με προσοχή τα κουκούτσια τους. 

2. Σε ένα γυάλινο βάζο ρίχνουμε τα βύσσινα, τη ζάχαρη, την κανέλα και τα μοσχοκάρφια. Το κλείνουμε καλά και το αφήνουμε 40 ημέρες στον ήλιο. Ανακινούμε κατά διαστήματα το βάζο, για να λιώσει η ζάχαρη.  

3. Όταν περάσουν οι 40 ημέρες, ρίχνουμε το κονιάκ κι αφήνουμε το βάζο μία εβδομάδα σε ένα ντουλάπι. Αν μας φανεί πολύ γλυκό, προσθέτουμε κονιάκ.

4. Σουρώνουμε μετά το λικέρ και το βάζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια. Καλό είναι να το αφήσουμε μερικούς μήνες να ωριμάσει. Τα βύσσινα τα τρώμε ή τα βάζουμε σε γλυκά ή τα κρατάμε και τα κερνάμε με το ποτό. 

5. Σερβίρεται σε ποτηράκι του λικέρ. Αν θέλουμε, βάζουμε μέσα ένα από τα βύσσινα που έχουμε κρατήσει. Εκτός από ωραίο κέρασμα, το Κερασό είναι καταπραϋντικό των πόνων της κοιλιάς.

Στην υγειά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου